Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  UN CONSILIU DE TINERET PENTRU FIECARE TÂNĂR

UN CONSILIU DE TINERET PENTRU FIECARE TÂNĂR imprimare

03.07.2020  

UN CONSILIU DE TINERET PENTRU FIECARE TÂNĂR este numele unei noi campanii inițiate de Rețeaua Națională a Consiliilor Locale ale Tinerilor din Moldova (RNCLTM), cu suportul Ministerului Educației Culturii și Cercetării.

RNCLTM este o organizație a tinerilor, constituită din Consiliile de Tineret la nivel raional/municipal și care deține funcție reprezentativă în raport cu Autoritățile Publice Centrale, structurile neguvernamentale republicane și internaționale. Actualmente, RNCLTM cuprinde 23 de Consilii Raionale și Municipale ale Tinerilor și peste 90 de Consilii Locale ale Tinerilor și vrea să încurajeze eforturile celor care, prin implicare și dedicație participă la dialogul dintre tineri și autoritățile administrației publice locale, convingându-i să investească în activități ce au drept grup țintă generația tânără.

Campania pornește de la ideea că acțiunile și proiectele Consiliilor de Tineret, în calitate de piloni constituenți ai RNCLTM, aduc plus valoare activității de tineret la nivel local, stimulează inițiativele tinerilor și consolidează sau creează legătura dintre administrația publică locală și tineri din comunitate, prin intermediul structurii de reprezentarea a acestora- Consiliul de Tineret.

UN CONSILIU DE TINERET PENTRU FIECARE TÂNĂR reprezintă o continuitate firească a activităților RNCLTM, întrucât, privind înapoi, Consiliile de Tineret au evoluat de la an la an, atât din punct de vedere statistic, cât și al sporirii gradului de implicare al tinerilor în procesul decizional, organizarea și desfășurarea proiectelor de calitate pentru tinerii din raioanele țării, promovarea voluntariatului, educației non-formale, liderismului și a vocii tinerilor, dar și susținerea inițiativelor sociale, comunitare, implicarea în acțiuni de caritate și altele. Or, aceste experiențe demonstrează necesitatea și rostul existenței unui Consiliul de Tineret în fiecare localitate, astfel încât, prin intermediul Campaniei, dorim să scoatem în evidență acele reușite, exemple de implicare și manifestare ale tinerilor, colaborări la nivel local și național, prin care Consiliile de Tineret au reușit să câștige încredere și să reprezinte cu demnitate alți tineri.

Îndemnul campaniei este de a duce mai departe investiția în tineri, pentru ca, generația tânără să se implice în activitatea structurilor de reprezentare ale tinerilor din comunitățile din care fac parte, iar dacă într-o anumită localitate încă nu există un Consiliu de Tineret, RNCLTM vine cu oferta de a-l crea împreună! Astfel încât, să existe UN CONSILIU DE TINERET PENTRU FIECARE TÂNĂR.

Curajoși tineri, vă așteptăm în Consiliul de Tineret din comunitatea voastră, cu cel mai bun combustibil pentru o țară ca afară: participarea tinerilor. Pentru mai multe detalii, accesați pagina de Facebook RNCLTM.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.