Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  Topul celor mai citite 10 cărți ale anului 2019

Topul celor mai citite 10 cărți ale anului 2019 imprimare

19.11.2020  

Biblioteca Națională a Republicii Moldova efectuează anual, studiul sociologic „Topul celor mai citite 10 cărți ale anului”, care tinde să contribuie la augmentarea lecturii, dezvoltarea culturii acesteia, diversificarea actului de lectură de către cetățeni.

Sondajul s-a desfășurat on-line în perioada 25 mai – 15 septembrie 2020, în parteneriat cu Camera Națională a Cărții a Republicii Moldova și cu sprijinul bibliotecilor publice din cadrul Sistemului Național de Biblioteci.

Desemnarea autorilor clasați de către cititori pe primele zece locuri va avea loc la 3 decembrie 2020, cu începere de la ora 1100 în cadrul Festivității de totalizare a Programului National LecturaCentral, ediția a 3-a.

În acest context, Biblioteca Națională a Republicii Moldova anunță numele autorilor în ordine alfabetică și titlurile de carte, incluse în acest top:

Ion Anton, „Ieșirea din uitare”
Stela Botez, „Fata cu cobza”
Dumitru Crudu, „Ziua de naștere a lui Mihai Mihailovici”
Igor Guzun, „Iubi”
Rusanda Isaicul-Pahomea, „Flori de Adevăr”
Lynn, M.K. (Numele adevărat al aut.: Maria Boboc). „Pene, morminte și flori”
Dumitru Rău, „Umbre de trandafir”
Aurelian Silvestru, „Străina de la Hollywood”
Tudor Țopa, „Generalul reveni acasă: Figuri legendare basarabene”
Elena Zaițev, „Înveşmântează-mă în toamnă”
 
DESCOPERIŢI MAI MULTE LA

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.