Prima pagină / Lucruri / Cărți  /  (Audio) In Memoriam Căminul 6

(Audio) In Memoriam Căminul 6 imprimare

13.12.2016  

Frumosul, sublimul și pasiunea pentru teatru sunt pilonii care i-au șlefuit adevărata personalitate a actorului de la Teatru „Geneza Art”, Nicu Țurcanu. Iubește provocările, fiecare rol pe care-l joacă îi trezește emoții, descoperiri interioare, iar acest lucru îl face să fie mult mai versat. Actorul a acceptat și provocarea echipei Stiripozitive de-a răspândi frumosul prin vocea-i pătrunzătoare, emanând astfel momente de revelație din Căminul 6.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

Actorul Nicu Țurcanu este originar din s. Antoneuca, raionul Drochia. În 2016 a luat premiul pentru „Cel mai bun rol masculin”, după ce a jucat rolul central la Dorian Gray în spectacolul cu acelaşi nume.

sdertyu7io0p-ă=î

Spectacolul care l-a ajutat să devin cunoscut, dar şi să descopere noi abilităţi a fost „Frumoasa călătorie a urşilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt” de Matei Vişniec în regia Danielei Burlaca.

wset6y789

Actorul Nicu Țurcanu simte fiecare cuvânt din „VINIL” de Igor Guzun, trezind astfel momente, amintiri, stări – toate petrecute în Căminul 6.

qwsertyui

„Primul sărut. Primul sex. Şi atâtea romane de dragoste. Trăite şi citite. Toate acolo s-au întâmplat.

Mai târziu au fost în viaţă mai multe cămine, în ospeţie sau chiar la vila ta, cu lemne sau, mai nou, cu pelete. Dar ceea ce a însemnat primul cămin din viaţa ta, căminul numărul 6, nu se compară cu nimic.

Primul sân din palma ta, atins cu tremur. Şi primul cutremur din viaţa de student, căruia i-ai supravieţuit în noaptea ceea în care aţi ieşit cu toţii afară şi nu i-ai recunoscut pe jumătate dintre oameni, pentru că erau prieteni sau prietene din alte cămine.

Căminul numărul 6. Acolo am început. Acolo am început să avem şanse.

Acolo ne vizitau încă părinţii. Şi după dezordinea pe care o vedeau, se grăbeau să ridice pârjoala căzută jos. „Să nu o ridicăm data viitoare când venim”. Acum cu toată curăţenia pe care o avem în case, nici noi nu mai suntem tineri, nici pe părinţii noştri care au plecat nu-i mai întoarcem…

La căminul numărul 6 erau multe. Şi pâine, şi vin, şi dragoste.

Iar unii dintre noi au luat de acolo în viaţa lor mai departe tot ce au găsit mai bun.

Câte un băiat sau o fată.

Să meargă prin lumea mare împreună. Să cumpere un apartament, să construiască o casă sau o vilă cu cămin.

Şi să facă un băiat sau o fată ca să-i povestească toate acestea, iar el sau ea să-i privească pe părinţi cu nedumerire”.

In Memoriam Căminul 6. Un text citit de Nicu Țurcanu.

In Memoriam Căminul 6. Un text citit de Nicu Țurcanu In Memoriam Căminul 6. Un text citit de Nicu Țurcanu In Memoriam Căminul 6. Un text citit de Nicu Țurcanu In Memoriam Căminul 6. Un text citit de Nicu Țurcanu
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.