Prima pagină / Lucruri / Cărți  /  Cărți lecturate în 2016 de fondatoarea Clubului de Cititoare Moderne și recomandate pentru 2017

Cărți lecturate în 2016 de fondatoarea Clubului de Cititoare Moderne și recomandate pentru 2017 imprimare

29.12.2016  

„Cărţile sunt prieteni reci, dar siguri”, spunea Victor Hugo. Și tot cărțile au fost cele mai bune prietene și în 2016 pentru cei pasionați de lectură. Am provocat-o pe fondatoarea Clubului de Cititoare Moderne, Victoria Anna să facă o retrospectivă a celor mai intrigante cărți pe care le-a citit în 2016 și pe care le-ați putea lectura deja în 2017, asta dacă n-ați apucat încă să o faceți.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Din punct de vedere literar, 2016  pentru Victoria Anna  fondatoarea Clubului de Cititoare Moderne a fost unul deosebit. Din păcate, n-a reușit să citească foarte multe, nu le-a dus contul la toate cărțile lecturate, însă sunt în jur de 50. Cumpărate sunt peste 150.

fgtyu8ii9

Iată care sunt adevărate comori pentru un cititor pasionat recomandate de Victoria Anna:

„Pe „Baudolino” de Umberto Eco l-am cunoscut întâmplător. Dacă vreai să râzi cu poftă, să strângi pumnii pentru fiecare moment de cumpănă si să uiți cum se rânduiește ziua cu noaptea, atunci această carte are loc în biblioteca ta.

Autorul reușește să îmbine umorul cu minciuna în care dorim să credem fiecare. La fel, găsești istorie, filosofie și chiar ocultism. O recomand cu toată încrederea.

fty7u8

„O ușă nu e o ușă decât dacă are o clădire în juru-i, astfel ar fi doar o bortă, dar ce spun eu, nici măcar atât, pentru că un gol fără un plin care sa-l înconjoare nu-i nici măcar un gol”.

La fel pot recomanda și un autor, mă refer la Guy De Maupassant. Pentru mine este unicul scriitor, care pune oglinda în fața omenirii. O face el frumos și tot ce am citit până la moment se păstrează viu în memorie. Ce este mai straniu, scriitorul nu mi-a dat motiv de compasiune a unui dintre personaje, am recunoscut că este o balanța între cele făptuite de ei si răsplata venită.

rfty

La moment pot recomanda: „Bel Ami”; „Mont Oriol” și „O viață”- lecțiile de viață sunt mai ușor însușite în interpretarea lui. La capitolul romane este incomparabilă „Sub lună de Sofran” de Nicole C. Vosseler parțial autobiografic.

fghju

Dacă cauți un roman care sa-ți strângă inima ca un purice si să simți fiecare trăire a personajului, singur nu dai greș. Pe unde mai pui că aflăm Orientul din sec. XIX.

cvfghyu

La fel, anul acesta mi-am împlinit visul, am început să citesc Harry Potter. Pentru mine este cea mai frumoasa luptă a binelui asupra răului și neasemuită este lumea creată de J.K Rowling”, spune Victoria Anna pentru Stiripozitive.eu.

Autor: Cristina Zeamă

Sursă foto: Arhivă personală

Victoria Anna: „Din punct de vedere literar 2016 a fost deosebit” Victoria Anna: „Din punct de vedere literar 2016 a fost deosebit” Victoria Anna: „Din punct de vedere literar 2016 a fost deosebit” Victoria Anna: „Din punct de vedere literar 2016 a fost deosebit” Victoria Anna: „Din punct de vedere literar 2016 a fost deosebit” Victoria Anna: „Din punct de vedere literar 2016 a fost deosebit” Victoria Anna: „Din punct de vedere literar 2016 a fost deosebit”
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.