Prima pagină / Lucruri / Cărți  /  Cărți lecturate și recomandate de bloggerul Victor Timotin

Cărți lecturate și recomandate de bloggerul Victor Timotin imprimare

04.01.2017  

Creează, inovează, dezvoltă și fii un exemplu - sunt cuvintele-cheie ce-l caracterizează pe promotorul de idei și bloggerul Victor Timotin. Acesta este sigur că viața este prea dinamică și diversă pentru a te limita și a stagna în propria zonă de confort.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Victor Timotin este pasionat și de lectură, consideră că doar cărțile îi pot oferi multe dintre răspunsurile ce-l frământă, de aceea, recent a publicat pe blogul personal www.victortimotin.com o listă de cărți lecturate în 2016 și o altă listă ce indică cărți pe care preconizează să le citească deja în 2017, ce ar inspira pozitiv și alți cititori.

Victor Timotin este tânărul care crede că lucrurile se întâmplă doar prin acțiuni finalizate și prin propriul exemplu. Victor este un model și pentru alți tineri pentru a-i motiva să acționeze și să fie pasionați de lectură. Acesta a ales să împărășească și echipei Stiripozitive câteva titluri de cărți care indică valorile și prioritățile acestuia:

hjkl

„Mereu am dorit să aflu cât mai multe răspunsuri la întrebările ce mi le pun. O soluție pentru aceasta sunt cărțile. Am făcut o listă de cărți citite în anul 2016 și am realizat că oricât de mult nu aș dori un anumit lucru, atenția și energia mea sunt resurse limitate.

Iată de ce am citit doar două cărți. Am înțeles că atât timp cât nu îmi voi rezerva timp pentru lucrurile importante, nu le voi realiza. O lecție bună, dar să trecem și la cărți”

1. Richard Branson – „Pierderea Virginității. Autobiografie.” – o carte pentru persoanele creative, care din pasiune muncesc și creează. Multe cărți capitaliste sunt în circuit, dar puține sunt atât de relevante pentru persoanele introverte, creative și cu o lume interioară bogată cum este cartea lui Sir Richard Branson. Este o inspirație, o provocare și o luptă continuă pentru realizarea potențialului uman.

2. Steven Pressfield – „Nobody want to read your sh#t.” – această carte descrie experiența autorului în calitate de copywriter, scriitor și scenarist. Autorul redă foarte simplu, din experiența personală, cum trebuie să fie un text pentru ca să capteze atenția cititorilor. O lectură fundamentală pentru toți cei care scriu texte.

Realizez că pentru anul 2017 am nevoie să creez o listă mai bogată de cărți și să acord mai mult timp lecturii. În ultimii ani am adunat mai multe titluri de cărți pe care tot nu reușeam să le citesc. Le-am adunat din diferite surse și am diferite motive pentru a le citi. Sunt sigur că fiecare carte va produce o schimbare în percepția mea despre lume și despre sine însumi.

ghjkl

imagine simbol

Am ales cărțile după valorile și prioritățile mele, după cum urmează:

Autobiografie

1. Carl Jung – Amintiri, Vise, Reflecții. Autobiografie

2. Albert Einstein – Cum văd eu lumea

3. Nelson Mandela – A Biography

Creativitate și artă

4. Steven Pressfield – The War of Art

5. Erich Fromm – Arta de a Iubi (recitire)

Afaceri și investiții

6. Daniel Golman – Focus

7. Benjamin Graham – The Inteligent Investor

8. David Hall – Doing the Business

Sport

9. Coach Christopher Sommer – Building Te Gymnastic Body

10. Arnold G. Nelson – Stretching Anatomy

11. Bruce Lee – The Art of Expressing The Human Body

Spirit, educație, etică și morală

12. Ruediger Dahkle – Boala ca Șansă

13. Michael J. Sandel – What Money Cant Buy

14. Stanislav Grof – Dincolo de Rațiune

15. C.C. Jung – Analiza Viselor

16. J. Krishnamurti – Despre educație

17. Stephen R. Covey – Eficiența în 7 trepte (recitire)

18. Dalai Lama – Emoțiile Distructive

19. J. Krishnamurti – You are the World

20. Fiodor Dostoevski – Idiot

fghjklș

Crearea unei liste de cărți reprezintă primul pas. Zilnic voi avea grijă, filă cu filă, să citesc toate cărțile. Lectură plăcută și vouă, sper că vați creat lista de cărți pentru anul 2017. Nu înceta să înveți și să fii curios, caută răspunsuri și primește plăcere”, povestește Victor Timotin pentru Stiripozitive.

Mai multe detalii despre activitatea lui Victor Timotin accesați blogul personal.

Autor: Cristina Zeamă

Sursă foto: Arhivă personală

Poza de copertă este realizată la evenimentul "DesignDays", organizat de compania Yopeso. 

victor timotin victor timotin victor timotin victor timotin
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.