Prima pagină / Lucruri / Cărți  /  „Pe aripile destinului” de Aliona Gherghilijiu invocă aspecte pozitive ale migrației

„Pe aripile destinului” de Aliona Gherghilijiu invocă aspecte pozitive ale migrației imprimare

12.01.2017  

Fenomenul migrației de cele mai multe ori are aspecte negative, însă sunt și excepții, situații și stări ce ajută la formarea unor caractere puternice. Aceste momente le-a simțit pe propria piele Aliona Gherghilijiu tânăra de 30 de ani, absolventă a Facultății de Drept, USM care recent și-a lansat cartea „Pe aripile destinului” ce relevă formarea propriei personalității influențată de fenomenul migrației.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

Aliona Gherghilijiu povestește despre cartea „Pe aripile destinului” – în care se regăsesc momente ce i-au șlefuit destinul:

er5t6y7

„Experiența ce am acumulat-o până la 30 de ani, m-a determinat să scriu această carte”

„Am avut fericita ocazie să predau la Facultate de Drept, USM cinci ani, după care am hotărât să plec și să încerc alte domenii de activitate. A fost o perioadă prielnică în care am luat decizia că e momentul potrivit pentru a scrie o carte despre viața mea. Nu a fost o decizie spontană, a fost un vis de mai demult pe care l-am realizat abia acum, când am acumulat o anumită experiență de viață. Cartea am scris-o timp de două luni, cu lacrimi și emoții puternice, fiindcă trebuia să-mi aduc aminte prin ceea ce am trecut.

sdrtfgyui9o0

„Tot ce am așternut pe hârtie este real, atât personajele, cât și faptele, trăirile, emoțiile descrise”

Din carte aflați cum am mers pentru prima dată la școală, în clasa întâi - școală cu predare în limba română, când eu de fapt am frecventat grădinița cu predare în limba rusă, ce greutăți de comunicare am întâlnit acolo, cum am reușit să învăț limba română și am ajuns una dintre cele mai bune eleve la reușită. Apoi, cum am rămas în grija bunicii mele, deoarece mama mea a plecat peste hotarele țării, iar tata și-a întemeiat o altă familie.

swedrtyui

„Din conținutul cărții se desprind multe concluzii...”

Cum am putut să rezist tentațiilor și nu am început să fumez sau să fug de la ore, am învățat bine și am absolvit școala cu media 9,30, fără ca să fiu cumva lăudată pentru note bune sau susținută moral. După care am intrat la facultate și de acolo a început viața frumoasă pentru mine, căci am avut prima mea experiență de muncă și mi-am cunoscut viitorul soț, după care am dat naștere unui copil perfect sănătos și viața a căpătat sens.

wsertyuio

„Sigur că această experiență de viață m-a învățat să fiu...” 

Mai rezistentă, mai înțelegătoare, înțeleaptă, dar m-a determinat să mă maturizez prea devreme, pe când eu aș fi vrut să mai rămân copil, probabil din cauza asta uneori mă supăr pe soțul meu când nu mă compătimește în unele situații.

Eu nu aș vrea ca odraslele noastre să devină independenți, ci să învețe să prețuiască ce au. Având o experiență de viață pot spune că există o sumedenie de posibilități de a-ți educa copii, rămânând lângă lângă ei și dându-le o educație frumoasă.

sxdfgthuj

Cartea „Pe aripile destinului” poate fi găsită în rețelele de cărți: Pro Noi, Librarius, Cartier, Librariile on-line Bestseller, Elibraria”, povestește Aliona Gherghilijiu pentru Stiripozitive.eu

Autor: Cristina Zeamă

Sursp foto: Arhivă personală

„Pe aripile destinului” „Pe aripile destinului” „Pe aripile destinului” „Pe aripile destinului” „Pe aripile destinului” „Pe aripile destinului” „Pe aripile destinului” „Pe aripile destinului” „Pe aripile destinului”
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.