Prima pagină / Lucruri / Cărți  /  Olga Sternițchi povestește despre avantajele Librăriei online Cartea ta

Olga Sternițchi povestește despre avantajele Librăriei online Cartea ta imprimare

27.01.2017  

Olga Sternițchi este tânăra care a îmbinat pasiunile cu abilitățile proprii, ceea ce făcut posibilă realizarea Librăriei online Cartea ta, având sloganul „Cartea ta este la noi”. Crearea acestui magazin online de carte a fost inițiat încă de când Olga își făcea studiile, acum trei ani, la ULIM. Primii clienți au fost chiar prietenii acesteia care în timpul pregătirii tezei de licență întâmpinau dificultăți în a găsi unele surse, mai rar întâlnite la noi.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

Despre Librăria online Cartea Ta, ideea promovării lecturii, avatajele acestui magazin online de carte, aflăm chiar de la Olga Sternițchi:

xdfghj

Olga, cine te-a inspirat să lansezi Librăriei online Cartea Ta?

Plăcerea de a citi. Plus, o bună îmbinare a pasiunilor cu abilitățile proprii poate duce la o rețetă perfectă de a iniția un start-up de succes. Librăria Cartea Ta a fost inițiată încă din facultate, acum trei ani, fiind mai mult ca o necesitate personală în pregătirea tezei de licență. Însă, cu timpul colegii au sesizat multitudinea surselor mele - cărți care nu le găseam pe piața moldovenească,  astfel primii clienți ai librăriei fiind prietenii. Așa a apărut ideea lansării unui magazin online de carte.

sderftyu

- Ce literatură găsim în acest magazin online de cărți?

Încercăm, în primul rând, să satisfacem dorințele clienților noștri și să le oferim cartea de care au nevoie. Anume cărți de specialitate care nu le găsesc nici în librăriile noastre fizice, de aceea am ales sloganul: „Cartea ta este la noi”. Însă, de obicei avem cărți din diverse domenii, cel mai des întâlnite sunt: dezvoltare personală, beletristică, cărți pentru copii, psihologie, etc.

sdrftgyuiopă

- Cum faci rost de aceste cărți?

Recent, am început să lucrăm și cu autorii autohtoni, țin să menționez că mă bucură acest fapt! Susținem produsul nostru, de acasă iar asta inspiră și mai mult. Sper că peste zece ani să avem tot mai multe talente descoperite. În rest, avem furnizori din România, parteneriate cu câteva librării care ne suplinesc stocul.

defrgtyhujik

- Ce avantaje ar avea librăria online în comparație cu cea tradițională?

Întrebarea-i tare bunică! Și sunt ferm convinsă că mulți îmi vor susține argumentele. Avantaje sunt și de partea vânzătorului, cât și cea a cumpărătorului. Clientul nu mai iese din casă, timp de zece minute are posibilitate să exploreze un stoc de minim 100 de cărți, poate citi recenziile cărții care i-a părut interesantă, evitând astfel să procure o carte care doar părea incitată. Plus, are drept de comparație a prețurilor! Ce poate fi mai avantajos când vrei să îți procuri o carte?Nici nu ieși din casă, accesezi site-ul carteata.md, explorezi, vezi recenzii, compari prețurile și cumperi cea mai interesantă carte la cel mai mic preț, cu livrare la domiciliu. Evrika.

sdefrgthyujikop

- De obicei, cine sunt cei mai interesanți de lectură, ce categorie de public?

De obicei, citesc și sunt destul de interesați în ultimii cinci ani tinerii cu vârsta cuprinsă între 16-29 ani. Și niciodată n-am să fiu de acord cu cei care spun că tinerii nu citesc. Chiar observ o poftă de lectură printre ei, participând la numeroase evenimente culturale, interesându-se de ultimele cărți apărute și sunt prezenți mereu la diferite lansări de carte.

sdfrtgy

dftgy

- Ce cărți sunt cele mai solicitate și personal ce-ai recomanda?

Cele mai solicitate cărți? De fapt, în dependență la ce se face publicitate. Sunt cititori diferiți. Sunt cei care citesc în urma unei cărți care este la greu reclamată oriunde, și cei care citesc în urma recenziilor din alte cărți. Fiecare an se deosebește din punct de vedere literar. Anul 2014 a fost anul Fluturilor, de Irina Binder, Cincizeci de umbre ale lui Grey, de E.L.James; 2015 anul Tatălui bogat și sărăc, de Robert Kiyosaki; 2016 a fost anul Fetei din tren, de Paula Hawkins, Înainte să te cunosc, de Jojo Moyes. Acest top fiind influențat de cărți la „modă’’.

Însă, sunt cărți ce merită a fi citite, iar noi încercăm să le recenzăm clienților noștri, fiindcă atâtea cărți, și atât de puțin timp. Sperăm ca fiecare dintre citiori să aibă cel puțin odată în mâini lecturi de Ernest Hemingway, Anna Gavalda, Dostoievski, Marquez, Eric-Emmanuel Schmitt, etc.

Știți... a recomanda o carte bună este puțin complicat, pentru că înseamnă responsabilitate. DA! Te faci responsabil pentru timpul care se va pierde pentru lectură și pentru cel care o va citi să aibă dorință și plăcere să citească în continuare. Voi scrie câteva titluri care m-au făcut să meditez asupra vieții și activității mele: Călugărul care și-a vândut ferrari-ul, de Robin Sharma; O iubeam, de Anna Gavalda; Scrisoare de dragoste, de Mihail Drumeș; Se numea Sarah, de Tatiana de Rosnay și Strategia oceanului albastru, de Renee Mauborgne.

dfg

- Un mesaj pentru cititorii Stiripozitive!

Ar fi banal dacă mesajul meu ar suna ca un simplu îndemn pentru lectură. Mai degrabă, mi-ar fi mai interesant dacă ați folosi strategia +1. Încercați timp de o lună să convingeți un prieten să citească o carte. Va fi cu mult mai folositor și drag sufletului când vei ști peste ani că tu ai fost cel care l-a adus pe tărâmul lecturii. Va fi mai mult decât satisfacție”, povestește Olga Sternițchi pentru Stiripozitive!

Autor: Cristina Zeamă

Sursă foto: Arhivă personală

Olga Sternețchi Olga Sternețchi Olga Sternețchi Olga Sternețchi Olga Sternețchi Olga Sternețchi Olga Sternețchi Olga Sternețchi Olga Sternețchi Olga Sternețchi Olga Sternețchi Olga Sternețchi Olga Sternețchi Olga Sternețchi Olga Sternețchi
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.