Prima pagină / Lucruri / Cărți  /  „Tinerii Moldovei" au distribuit gratuit cărți românești pe strada pietonală din Chişinău

„Tinerii Moldovei" au distribuit gratuit cărți românești pe strada pietonală din Chişinău imprimare

25.10.2017  

Duminică, la 22 octombrie, a fost învălmășeală pe strada pietonală din capitală. Cărțile au fost motivul cozii imense de oameni, dornici să răsfoiască și să se cufunde în realitatea operelor românești.

Zeci de iubitori de lectură au venit să-și aleaga cîte o carte din cele 2500, care au fost donate de cetățenii României  întru sporirea valorii literaturii în limba română pentru chișinăuieni, dar și pentru promovarea lecturii în aer liber.  Literatura expusă a fost belestrică, dintre care 200 de volume erau destinate copiilor. Acestea au fost inșirate pe strada pietonală pe un tricolor imens.

„Cărțile sunt donație de peste Prut. Acțiunea 2012 organizează centre de colectare de cărți pentru Basarabia. De regulă le dăm în sate, unde lipsește cartea românească. Promovăm cititul în aer liber, cum este în capitalele europene.", a precizat Vitalie Prisăcaru, vicepreședinte al „Tinerii Moldovei”.

Evenimentul a funcționat pe principiul: primul venit, primul servit. Astfel, cei mai punctuali au avut o gamă mai largă la alegere. Fiecărui trecător îi era destinată câte o carte, însă nu toți au ținut cont de acest lucru, reușind să aleagă câte 3-4 cărți.

„Am luat cărți pentru nepoței și pentru mine. Mi-a luat mult timp să fac rost de ele. Daca nu ai curaj, nu reușești să iai. Dar, mă bucur că lumea se îmbulzește după cărți.", a menționat Veronica, trecătoare.

Acțiunea a fost organizată de Mișcarea Civică „Tinerii Moldovei” și s-a petrecut la cea de a doua ediție.

Nina Golban

 

 

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.