Prima pagină / Lucruri / Cărți  /  La propriul său eveniment, Lucia Brainstorm a povestit istoria vieţii sale

La propriul său eveniment, Lucia Brainstorm a povestit istoria vieţii sale imprimare

22.12.2017  

În luna decembrie 2016, Lucia Brainstorm, tânără autoare din Moldova, și-a lansat cartea de poezii „Dezbracă-mă de griji și dor". După câteva luni, autoarea a scos un roman pe care l-a și lansat mai apoi. Romanul „Cine ești" a fost lansat pe 13 aprilie în incinta bibliotecii B. P. Hașdeu, acolo unde și-a destăinuit pe deplin eroii cărții sale, viața lor și cel mai important, lecția pe care o transmite cartea.

Pe 21 decembrie 2017 s-a împlinit un an de când tânăra scriitoarea și-a lansat prima carte. Cu această ocazie Lucia Brainstorm a organizat în incinta bibliotecii „Onisifor Ghibu", o seară motivațională, unde Lucia şi-a spus cine este EA după scrieri.

În acest sens, scriitoarea i-a adresat şi un mesaj propriei cărţii:

„Draga mea carte, „Dezbracă-mă de griji și dor", când te-am ținut pentru prima dată în mână, m-am simțit mai mult decât împlinită. Tu m-ai făcut să te deslușesc mai apoi în a doua mea carte romanul: „Cine Ești?". Credeam că aici se încheie o etapă pentru mine, dar nu a fost să fie. În mai puțin de un an de zile tu ai reușit să îmi schimbi viața cu surpriza ce m-a făcut să ajung să mă simt mai mult decât împlinită.”

Despre aniversarea cărţii, Lucia spune că: „Mi-am dorit mult acest eveniment, de parcă ar fi ziua mea, într-o oarecare măsură chiar că pot defini asta ziua mea, ziua primei mele cărți lansate, care astăzi îmi este ca un copil. Dacă am în spate două lansări cu mari emoții și griji, acum simt nevoia să las emoțiile departe și să vorbesc despre mine dincolo de scrieri, despre viitoarea carte, despre miliardul de cuvinte... Fiindcă anul împrejur primeam întrebări de genul când eu scriu, cum eu scriu, cu ce mă ocup dincolo de scris și consider asta cel mai bun moment pentru a vorbi..!”

Tânăra spune că nu-și dorește ca cititorii romanului să urmeze exemplul poveștii expuse, ci să tragă anumite concluzii și să acționeze așa cum simt ei, ascultându-și inima, să-și ducă la îndeplinire visele.

„Astăzi mă simt mult mai calculată, mai liniştită. Deşi scrierile mele se bucură de succes, eu nu știam că odată cu succesul, voi fi nevoită să-mi pierd atâţea oameni la care ţineam mult. Dar am ajuns să înţeleg că fiecare om pe care l-am avut alături mi-a oferit o lecţie de viaţă. Eu nu m-am schimbat, eu sunt aceeaşi cu machiaj şi fără, acceaşi în dependenţă de cum e timpul de afară! Eu sunt dependentă ci nu independentă!”

„M-am întors în timp, am cules emoții, trăiri și gânduri pe care le-am așternut astăzi aici în carte. Îmi doresc ca fiecare femeie care va citi acest vers să știe că eu nu sunt nici pe de parte independentă. Eu mă cred o femeie dependentă, dependentă de oamenii dragi sufletului meu, de tot ce definește frumosul, valoarea și viața în sine.", a precizat autoarea.

Prima carte este un volum de poezii. A pus în carte toate poeziile LOR pe care le-au acumulat timp de jumătate de an. Inițial erau peste 100 de poezii, dar până la urmă autoarea spune că le-a ales pe cele mai bune dintre toate. Cartea asta i-a dedicat-o LUI, iubitului ei!

Prezentă la eveniment a fost și Olga Verbiţchi, care cu vocea ei i-a sensibilizat pe toți cei prezenți.

„Lucia este un om foarte bun, m-a învățat foarte multe lucruri deși ne cunoaștem de foarte puțin timp. I-am spus și ei personal, eu oarecum mă văd pe mine în ea când voi fi de vârsta ei. Mie îmi place foarte mul când Lucia vorbește.", a spus Olga Verbiţchi.

Băieții de la trupa #7clase, i-au bucurat pe cei prezenţi, creând o atmosferă de nostalgie, dor, sentimente şi de iubire.

Seara a fost una deosebită datorită şi tinerei actriţe Felicia Graur, care a înscenat un fragment din cartea autoarei Lucia Brainstorm. O interpretare genială, multă pasiune şi dedicaţie.

A fost o seară motivațională, pentru toți cei care au vise și nu au nevoie decât de acel „îți va reuși”.

„O femeie nu trebuie neapărat să fie puternică sau să aibă trei job-uri, este suficient ca ea să fie susținută în tot ceea ce ea își dorește. Cartea asta este scrisă din dragoste, cu multă pasiune. În această seară, eu vreau ca oamenii să se încarce cu energia de care aceștia au nevoie!... Nu-mi place să dau lecții de viață dar cred că istoria mea poate pe unii să-i motiveze să fie mai buni și să lupte pentru visele lor!", a spus autoarea cărții Lucia Brainstorm. 

Vinul de la #agriciwine a fost savurat cu mare drag de oaspeţii din sală.

Scriitoarea speră ca cărţile ei vor deveni un ghid pentru bărbaţii care încearcă să caute cheia către inima femeilor.

Reporter: Tatiana MUNTEANU

Imagini: Alex GURDUZA

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.