Prima pagină / Lucruri / Cărți  /  (Foto) A fost lansată campania de sensibilizare privind modernizarea bibliotecilor publice „E biblioteca mea!”

(Foto) A fost lansată campania de sensibilizare privind modernizarea bibliotecilor publice „E biblioteca mea!” imprimare

26.06.2018  

Astăzi, Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” a lansat campania naţională de sensibilizare privind modernizarea bibliotecilor publice „E biblioteca mea!” pentru comunitatea chișinăuiană.

Campania este susținută de Programul Novateca împreună cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă" și vine să accentueze schimbările și inovațiile bibliotecilor publice din Moldova din ultimii ani și să promoveze noua Lege cu privire la biblioteci, asigurând dezvoltarea durabilă și modernă a bibliotecilor publice, astfel încât acestea să fie mai aproape de membrii societății.

„27 de biblioteci municipale participă la Programul Conect Plus, iar scopul lui este de a dezvolta competenţele utilizatorilor în utilizarea tehnologiilor moderne. Sunt peste 40 de servicii, în toate sectoarele oraşului, fiind oferite de bibliotecarii formatori care au fost instruiţi la Centrul Naţional de Excelenţă pentru bibliotecară, dar ne ajută şi voluntari pentru a spori numărul oamenilor interesaţi de utilizarea acestui program.”, a spus Ludmila Pânzari, drector Resurse şi Tehnologii în încheierea evenimentului.

În acest sens, Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” a iniţiat Programul CONNECT PLUS ce cuprinde mai multe servicii moderne, concentrate pe prioritatea de a oferi asistență și instruire pentru formarea competențelor IT.

„Astăzi, aici sunt oameni care vor descoperi cei 20 de roboţi care au fost achiziţionaţi pentru a fi găsiţi în filialele bibliotecilor Hasdeu din Chişinău. Mai ales că este perioada vacanţei, timp în care copii cu mămici au posibilitatea să-şi ocupe ziua cu lucruri utile şi care în acelaşi timp vor promova cititul şi nu doar. Am lansat şi programul de reţea la care vor adera bibliotecile în funcţie de disponibilitate, Programul CONNECT PLUS cuprinde mai multe servicii moderne, concentrate pe prioritatea de a oferi asistență și instruire pentru formarea competențelor IT.”, a spus Mariana Harjevschi, director general BM.

La evenimentul de lansare, au fost prezentate cele șase servicii (Ora TV, ReCrează Frumusețea din tine, Descoperă Tableta!, Competențe digitale, O minte sănătoasă într-un corp sănătos, Să re-auzim povestea) care vor fi livrate comunității cu cele mai bune practici de bibliotecă, care evoluează odată cu necesitățile și solicitările utilizatorilor, în ritm cu dezvoltarea tehnologiilor moderne. 

„Am fost o perioadă sceptică în privinţa cărţilor, dar după ce am tipărit propriile mele cărţi mi-am dat seama că dacă într-o buni zi cineva ne-ar stinge internetul atunci noi vom rămâne cu cărţile, cu aceste lucruri care ne învaţă să fim mai buni, mai culţi şi mai dezvoltaţi din punct de vedere spiritual. Cartea nu va muri niciodată, iar bibliotecile ca şi bisericile vor rămâne mereu locurile în care se vor păstra cărţile.”, a spus jurnalista Nata Albot la deschiderea evenimentului.

Tot în incinta bibliotecii, a fost organizată şi o activitate de lectură publică de poveşti oferită din partea Teatrului Municipal de Păpuşi „Guguţă”. 

Evenimentul s-a desfășurat astăzi în incinta Filialei „Târgu-Mureș" din sectorul Râşcani al capitalei, unde au participat bibliotecari din întreaga rețea și a utilizatorilor.

Un album foto de la eveniment vedeţi mai jos!


Reporter: Tatiana Munteanu

Foto: Alex Gurduza


 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.