Prima pagină / Lucruri / Cărți  /  Recomandările lui Alexandru Bordea: 3 cărți de educație financiară

Recomandările lui Alexandru Bordea: 3 cărți de educație financiară imprimare

04.04.2019  

Educația financiară este abilitatea de a învăța cum să câștigi bani, cum să-i administrezi și cum să-i cheltuiești cu măsură. Dezvoltarea cunoștințelor și obiceiurilor financiare în rândul tinerilor este o necesitate, deși în școală nimeni nu te învață cum se face asta. Alexandru Bordea, co-fondator și trainer Angry Business, îți recomandă 3 cărți despre educația financiară pe care ar trebui să le citească tinerii și să deprindă instrumentele care le vor fi utile pentru viața de adult.

 

Tată bogat, tată sărac - Robert Kiyosaki

Este una din cărțile care vorbește, în primul rând, despre o mentalitate pe care o mai au unii din părinți vizavi de educația financiară învechită. Ceea ce au învățat și cum au trăit părinții noștri nu mai este un model aplicabil în zilele nostre. Iar această carte modelează gândirea.


 Cel mai bogat om din Babilon - George Clason

Uneori e destul să pui 10% deoparte ca să devii în timp ceea ce îți dorești și să obții ceea ce ți-ai propus. În alt caz vei fi toată viața robul cuiva.

Drumul către libertatea financiară - BODO SCHÄFER

O carte care oferă formule simple și pași concreți pentru a deveni milionar. Nimic nu este atât de complicat pe cât pare. Cu cât mai devreme încep să aplici matematica financiară, cu atât mai repede devii independent financiar. Tot ce trebuie să faci este să începi. De astăzi.

 

Sursa foto: arhiva personală

Autor: Paulina Gușan

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.