Prima pagină / Lucruri / Cărți  /  Un nou roman pe raftul cititorilor: „Umbre de trandafir” de Dumitru Rău

Un nou roman pe raftul cititorilor: „Umbre de trandafir” de Dumitru Rău imprimare

09.04.2019  

Tânărul scriitor Dumitru Rău și-a lansat romanul de debut „Umbre de Trandafir” în cadrul unui eveniment de suflet, unde a adunat publicul fidel. Pe 5 aprilie, Sala cu Orgă a devenit locul în care oamenii dragi s-au revăzut, s-au trăit emoții puternice și au fost recitate fragmente din cartea proaspăt scoasă de la tipar.

Romanul are la bază o întâmplare din realitate, deși autorul nu a scris asta în carte. „Umbre de Trandafir” are doar 80 de pagini, însă cuprinde întreaga poveste de dăruire și sacrificiu a unei femei.

În cadrul lansării, autorul a vorbit despre inspirația care a stat la baza acestui acest roman, în timp ce unele detalii au făcut publicul să simtă emoțiile care l-au motivat să scrie acest roman.

Evenimentul de lansare a romanului Umbre de Trandafir, a fost cu adevărat unul select din toate punctele de vedere. Oameni frumoși, momente impecabile, emoție până la refuz, îmbrățișări, multă lectură și revederi. Oamenii au bucurat oameni. Senzația că ești pe scena Sălii cu Orgă și îți prezinți primul roman scris, este de neegalat. De parcă ai avea un copil și îl botezi tot atunci.

Eu nu am apucat să văd cartea până în ziua lansării așa că plăcerea de a o avea în mână a fost de 10 ori mai puternică. Au fost câteva sute de oameni, autografele s-au dat până nu-mi mai simțeam mâna dreaptă de la scris, iar aplauzele au fost la ele acasă. Am muncit cu o întreagă echipă, și cel mai important este că fiecare s-a încărcat cu energie pozitivă deși subiectul romanului este unul dramatic și tragic.

Dacă mai vreau asemenea senzații? Cu siguranță. Și sper s-o repet tare curând!, ne mărturisește scriitorul Dumitru Rău.

Prieteni, cunoscuți sau cititori pasionați au venit să-l susțină și să-și primească cartea cu autograf. Carina Muller, Stela Botez și Daniela Machidon sunt doar câțiva dintre cei care au urcat pe scenă să susțină câte un recital.

Cei prezenți la lansare au rămas cu impresii pozitive.

Lansarea cărții Umbre de trandafir  a avut toate condimentele unui eveniment excelent. Lectură, vin, invitați deosebiți, completate de notele profunde la pian, au creeat o atmosferă de neuitat.

Destăinuirile de la final ale autorului, m-au făcut și mai curioasă să citesc cartea cât mai curând”, ne spune Cătălina Gâlca, participantă.

Pe Dumitru Rău îl cunosc doar de pe rețelele de socializare, acolo mai citeam poeziile pe care le publica, așa am aflat și de lansare, de data asta un roman. Acest eveniment a fost unul peste așteptările mele, pentru că a reușit să transmită emoții și m-a convins să citesc cartea, ne spune Dorina Stratu, prezentă și ea la eveniment.

Romanul Umbre de trandafir poate ajunge și pe raftul tău, asta pentru că îl poți cumpără din rețeaua de librării Bookstore, cât și la Salonul Internațional de Carte pentru Copii și Tineret de la Moldexpo, pe 11-14 aprilie.

 

Reporteră: Paulina Gușan 
Fotografii: stiripozitive.eu 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.