Prima pagină / Lucruri / Cărți  /  Topul celor mai citite 10 cărţi ale anului 2018, ediția a 23-a

Topul celor mai citite 10 cărţi ale anului 2018, ediția a 23-a imprimare

18.09.2019  

Biblioteca Naţională a Republicii Moldova efectuează anual studiul sociologic Topul celor mai citite 10 cărţi ale anului, care tinde să contribuie la augmentarea lecturii, dezvoltarea culturii acesteia, diversificarea actului de lectură de către cetățeni.

Cea de-a 23-a ediţie a sondajului s-a desfăşurat în perioada 27 mai – 20 iulie 2019 în parteneriat cu Camera Naţională a Cărţii a Republicii Moldova şi cu sprijinul bibliotecilor publice din cadrul Sistemului Național de Biblioteci.

  Desemnarea autorilor clasaţi de către cititori pe primele zece locuri va avea loc la 30 septembrie 2019, cu începere de la ora 10.00 în cadrul Festivităţii de totalizare a Programului Naţional LecturaCentral, ediţia a 2-a.

În acest context, anunțăm numele autorilor și titlurile de carte,  incluse în acest top:

1.   Butnaru, Val. Ultimul profet adevărat.

2.   Cheianu, Constantin. Ultima amanta a lui Cioran.

3.   Colesnic, Iurie. Chișinăul nostru și vraja.

4.   Drută, Ion. Căsuţa de la Răscruce.

5.   Filip, Iulian. Nici o şansă cu extratereştrii.

6.   Lungu, Marinela. Să nu mă laşi.

7.   Mânăscurtă, Vladimir. Dulce infern.

8.   Răileanu, Mariana. Minte-mă ca-n prima zi.

9.   Ţîbuleac, Tatiana. Grădina de sticlă.

10.   Ţîcu, Octavian. Homo Moldovanus Sovietic : Teorii şi practici de construcţie identitară în R(A)SSM (1924-1989).

La Festivitatea de totalizare a Programului Naţional LecturaCentral, ediţia a 2-a, sunt invitați  autorii lucrărilor, jurnaliști, reprezentanții editurilor,  bibliotecari.

Evenimentul va avea loc la 30 septembrie 2019, ora 10.00,  Sala de Conferințe “Alexe Rău”,  blocul central (str. 31 August 1989, nr. 78 „A”).

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.