Prima pagină / Lucruri / Cărți  /  Cinci cărți recomandate pentru 2020 de Corina Bezdîga-Verlot

Cinci cărți recomandate pentru 2020 de Corina Bezdîga-Verlot imprimare

13.12.2019  

Scriitoarea Corina Bezdîga-Verlot ne recomandă cinci cărți pentru anul 2020. Dacă încă nu le-ai citit, acum poți să-ți înnoiești biblioteca cu titlurile noi. Care sunt acestea, vedeți mai jos.

Cărți citite de Corina Bezdîga-Verlot și recomandate pentru anul 2020:

Oscar și Tanti Roz” de Eric Emmanuel Schmitt

Nu numai că aș recomanda oricui acest roman, dar aș introduce-o dacă aș putea în programele școlare ca să fie citita de toată lumea. Nu o să spun de ce și în ce mare fel m-a impresionat, pentru că în acest caz trebuie doar să o citiți. Se citește repede, în maxim o ora și jumătate, dar este o capodoperă.

„Grădina de sticlă” de Tatiana Țîbuleac

 Deși nu știu multe despre perioada care este descrisă  în carte, nu am mai putut să las cartea din mână până  când nu am finisat-o. Am citit-o cu durere, am trecut-o prin mine, am devorat-o pur și simplu. 

„Orașul fetelor” de Elizabeth Gilbert

 Un roman extraordinar despre glamour, sex, aventură,  dar din care rămâi cu o multitudine de lecții de viață  sau cel puțin câteva lucruri la care să te gândești, pe care să le analizezi mai bine.

„Orbi” de Petronela Rotar

Autoarea este brașoveanca, deși nu m-am regăsit sau nu m-au impresionat scrierile ei de până acum, acest roman, care punctează toxicitatea unei relații disfuncționale, m-a prins și am savurat multe din momentele cărții.

„Luni de fiere” de Pascal Bruckner

„Luni de fiere” trasează în cel mai mic detaliu limitele psihologice ale plăcerii sexuale, ori mie aceste subiecte îmi sunt inspirație pentru cărțile mele, care pe alocuri ating aceste unde, într-o măsură mai puțin intensă, dar cu siguranță nu de neglijat.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.