Prima pagină / Oameni / Business  /  (Video) Căpşunele pot fi fructul succesului şi în Moldova

(Video) Căpşunele pot fi fructul succesului şi în Moldova imprimare

29.05.2014  

Parfumate, gustoase şi rentabile. Căpşunele pot fi frunctul succesului şi în Republica Moldova, nu doar în Spania.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

„Avem nevoie de oameni care să poată recolta căpşune aici, în Moldova, nu neapărat în Spania”, afirmă Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov.

Căpşunele pot fi fructele succesului în Moldova, iar exemplul întreprinderii „Interconsult MD” din Criuleni confirmă asta. În aceste zile la recoltare a căpşunelor - parfumate, gustoase şi rentabile - sunt angajate peste 130 de persoane, locuitori din satele din preajma Criulenilor, care zilnic culeg aproape 4 mii de kilograme de căpşune.

Căpşune coapte la Criuleni.

Aici, la Criuleni, succesul poate fi produs în serie. Cei 80 de ari de sere în care cresc capşune şi cele 7 hectare şi jumătate de teren deschis în care este plantată aceeaşi cultură au adus în acest an recolte mai mari decât anul trecut, de aproximativ 15 tone de căpşuni la hectar, explică Gheorghe Uncu, care este unul dintre cei 10 producători de căpşuni înregistraţi în Moldova. Iar toate aceste reuşite se dotorează unei munci începute acum 10 ani şi partenerilor, inclusiv celor din Olanda, alături de care a fost lansată afacerea.

Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov. Vicepreşedintele Raionului Criuleni, Dionis Urîtu.
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.