Prima pagină / Oameni / Business  /  (Video) Irina Calancea a ales să-și deschidă acasă propria afacere de pantofi

(Video) Irina Calancea a ales să-și deschidă acasă propria afacere de pantofi imprimare

30.03.2017  

Irina Calancea e moldoveanca de 33 de ani care a activat o perioadă într-o companie de asigurări din România. Tot aici, în 2011 a făcut câteva luni de practică la un atelier de producere a pantofilor. Astfel, a decis să înlocuiască orele peste program și să-și deschide acasă propria afacere de încălțăminte pentru femei și bărbați. În curând, Irina va anunța oficial inițiativa de rebranding, astfel „Irka Shoes” va deveni „Irina Calancea” pentru a ieși în față cu propriul nume.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Irina Calance e designerul de pantofi care a decis din 2011 că e timpul să lucreze pentru ea, să învestească acasă. Nu a ezitat însă să colaboreze cu producători de pantofi din România, mai ales, cu cei care au ajutat-o încă de la început, să-și pună bazele propriei afaceri.

sdftgyhu

„Am început activitatea în 2011, pe atunci lucram într-o companie de asigurări, însă simțeam că nu mă regăsesc. Nu era nimeni din Republica Moldova care să creeze încălțăminte la comandă și să aibă un magazin. La atelierul din România, am făcut două luni de practică, acolo am învățat tot. Clienții nu știau de această  inițiativă, era ceva nou pentru ei, feedback-ul lor m-a motivat să merg mai departe. Un an am lucrat online, iar când au crescut numărul solicitărilor, mi-am dat seama că trebuie să deschid și un magazin de încălțăminte”, a spus tânăra.

gyhujikolp

fgb

Irina e responsabilă de designul pantofilor, iar de parte tehnică se ocupă specialiștii atelierului din România, de unde a început acum cinci ani să colaboreze.

 „E o echipă de 25 de persoane care se ocupă de realizarea pantofilor pentru dame și bărbați. Procesul începe de la schițe, modelierul ne face tiparul, apoi modelul ajunge pe mâna croitorului, urmează să ajungă pe mâna cusătorului, a tălpuitorului și deja ultima etapă – finisajul”, a mai adăugat Irina.

fghujikolp

Modelele de pantofi  sunt actuale, originale, de aceea comenzile de nu încetinesc să apară.

„Noi oferim clienților ceva nou. Mergem la studii internaționale pentru schimb de experiență, iar în fiecare an venim cu ceva nou, și mult mai calitativ. Am reușit timp de cinci ani să păstrăm aceeași clienți, iar asta ne încântă”, a precizat designerul de încălțăminte.

gbn

Ceea ce purtăm în picioare ne dă siguranță și eleganță. O pereche de pantofi de calitate și cu un design modern atrag privirea.

„Acești pantofi sunt din ultima colecție, se numesc „petrele norocoase”. Le-am cusut cu perle naturale sau seminaturale. Am lucrat mult la această colecție pentru că fiecare pietricică a trebuit s-o cos cu mâna. Și am avut o echipă bună pentru a realiza acest lucru”, a mai precizat Irina.

fgyhuji

ghjikopă

Pantofii pentru femei sunt mai solicitați în Republica Moldova și în România, iar cei pentru bărbații sunt mult mai întrebați în Rusia. Prețul fiind de la 100 de euro în sus. Irina consideră că orice designer trebuie să aibă propria personalitate.

„Nu-mi place să merg prin magazine, sau să mă inspir din reviste. Încerc mai mult să învăț ceva nou ce ține de modul tehnic, cum ar fi proiectarea încălțămintei. Designul pantofilor îl fac singură. Inspirația vine când văd o piele pentru pantofi nouă, atunci îmi apare în minte tot scenariu”, a spus tânăra.

ertryuiopă

 Irina Calancea are și o colecție specială, de care este foarte mândră.

„Am și o colecție de care sunt mândră - „Dor de tricolor”, realizată acum doi ani. Are succes această colecția atât în România, cât și acasă. Este o colecție actuală”, a mai spus Irina.

ftgyhuio

 Pentru primăvara și vara anului 2017, nuanțele cele mai potrivite pentru pantofi  ar fi:

 „Începând de la bej, mentă, piersică, mai puțin culorile pământii”, a precizat Irina Calancea.

Colecțiile îndrăznețe de pantofii ale designerului Irina Calancea au fost apreciate și cunoscute la diferite prezentări de modă din țară și peste hotare. Designerul de încălțăminte Irina Calancea și echipă care stă în spate, sunt în proces de realizare a unei colecții de haine din piele și a accesoriilor din materiale reciclabile. 

dfrty

Autor: Cristina Zeamă

Video: Alexei Gurduza

„Irina Calancea” „Irina Calancea” „Irina Calancea” „Irina Calancea” „Irina Calancea” „Irina Calancea” „Irina Calancea” „Irina Calancea” „Irina Calancea” „Irina Calancea” „Irina Calancea” „Irina Calancea” „Irina Calancea” „Irina Calancea” „Irina Calancea” „Irina Calancea” „Irina Calancea” „Irina Calancea”
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.