Prima pagină / Oameni / Business  /  Cristina Serbov: „Motivația de a deschide o afacere a venit din dorința de a rămâne acasă”

Cristina Serbov: „Motivația de a deschide o afacere a venit din dorința de a rămâne acasă” imprimare

30.04.2020  

Cristina Serbov este beneficiară în cadrul Programului de Granturi Mici implementat de către Fondul de Antreprenoriat pentru Tineri Varnița. Tânăra a câștigat grantul pentru a dezvolta afacerea proprie prin care oferă servicii de contabilitate asociațiilor obștești, întrepriderilor individuale, societăților pe acțiuni, societăților cu răspundere limitată, gospodăriilor țărănești, grupurilor de inițiativă.

Obținerea unui grant poate fi de real folos, dacă ai o idee de afaceri în care crezi. Așa s-a întâmplat și în cazul Cristinei Serbov: „Ideea de a participa în cadrul programului o aveam în gând de mult timp şi văzând anunțul m-am hotărât. Consider că am ce învăța și câștiga din acest program”.

La baza motivației de a deschide o afacere a stat familia, dar și „dorința de a progresa şi dorinţa de a rămâne în Republica Moldova”. Ca oricare parcurs nou, tânăra s-a ciocnit cu stereotipuri sociale, frici interioare și, pe alocuri, lipsa de susținere. Cu toate acestea, tânăra oferă deja propriile servicii de contabilitate, culegând primele rezultate ale muncii.

 „Participarea la acest grant mi-a adus foarte multe beneficii, pentru  că m-au ajutat să capăt o experiență de comunicare, nişte cunoştințe în domeniul managementului și de antreprenoriat, desigur beneficiul financiar care m-a ajutat să-mi dezvolt afacerea”, ne povestește Cristina Serbov, beneficiară a Programului de Granturi Mici.  

Lecția pe care a învățat-o până acum: Încearcă şi vei învinge!

Acest grant este oferit de AO Asociația de Tineret Șansa, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia prin intermediul Fundației Est-Europene în cadrul Proiectului „Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică și socială a țării”.

 

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.