Prima pagină / Oameni / Business  /  Stas Bragari și-a transformat pasiunea pentru fotografie într-o mică afacere cu ajutorul unui grant

Stas Bragari și-a transformat pasiunea pentru fotografie într-o mică afacere cu ajutorul unui grant imprimare

04.05.2020  

Stas Bragari este unul dintre beneficiarii Programului de Granturi Mici implementat de către Fondul de Antreprenoriat pentru Tineri Varnița. Tânărul este fotograf deja de 4 ani și următorul pas făcut a fost inițierea propriei afaceri în domeniul prestări de servicii foto pentru evenimente private și publice.

Pasiunea pentru fotografie și dorința de a fi independent financiar au fost principalele motive care l-au ambiționat pe Stas Bragari să participe în cadrul Programului de Granturi Mici. Principalele provocări pe care le-a întâlnit în cale au fost: „Birocrația, concurenți puternici, la început trebuie să faci singur toate procesele pentru a le cunoaște și, ulterior, a angaja pe cineva mai bun decât tine”, ne spune Stas Bragari, beneficiar al Programului de Granturi Mici.

Parcursul în antreprenoriat poate fi destul de anevoios dacă nu ai parte de susținere morală și financiară. Cei care au posibilitatea de a obține un grant privesc diferit lucrurile. „În primul rând, pășind în antreprenoriat, fiecare şi-a asumat unele riscuri și responsabilități. Acum deja suntem nevoiți să citim cât mai mult pentru a ne îmbunătăți calitatea serviciilor, produselor sau deservirii clienților pentru că un client fericit e cea mai bună metodă de promovare”, ne mai povestește tânărul. 

Lecția învățată de Stas Bragari: „Să nu puneți toate ouăle într-un coș! Niciodată nu trebuie să avem încredere într-un singur serviciu, de exemplu, dacă din toamnă nu aș fi început să fac fotografii comerciale, acum afacerea ar fi pe 0, pentru că o mare parte din evenimente din 2020 au fost amânate”.

 Acest grant este oferit de AO Asociația de Tineret Șansa, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia prin intermediul Fundației Est-Europene în cadrul Proiectului „Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică și socială a țării”.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.