Prima pagină / Oameni / Business  /  Maria Muntean: „Nimic de succes nu apare fără multă muncă în spate!”

Maria Muntean: „Nimic de succes nu apare fără multă muncă în spate!” imprimare

15.05.2020  

Stilată, tânără și perseverentă, Maria Muntean și-a combinat pasiunile pentru a da start unei afaceri, și mai bine zis și-a deschis propriul magazin de haine „Sofi&Co”. Pasionată de modă și cu un simț comercial dezvoltat, Maria este în căutarea idealului, face față provocărilor și este gată să se dedice muncii în totalmente.

-Când și de ce ați decis să lansați o afacere în domeniul fashion? Cum va venit această idee?  

-A fost demult, cu vreo 7 ani în urmă, stând acasă cu prima fetiță și făcând paralel și studiile ardeam de nerăbdare să fac ceva , să obțin o stabilitate financiară, însa vroiam ca acel ceva să mă reprezinte, să gasesc satisfacție în ceea ce fac. Afacerile și businessul mă fascinau de mică, făcând și o facultate în domeniu, însa fashionul era ceva aparte pentru mine mereu. Uite că am combinat aceste 2 pasiuni și a ieșit acest proiect, care înca nu îl consider deloc ideal și în care mai am de depus multă muncă și disciplină.

- Cum reușiți să îmbinați armonios cariera și viața de familie? 

- Vreau să zic că aici chiar e o provocare cu care mă confrunt zilnic și pentru care nu am găsit înca formula secretă. Învăț zilnic să le împletesc aceste 2 aspecte, bineînțeles cu ajutorul celor apropiați, soț, parinți, bona.  Delegarea sarcinilor la fel este un aspect la care lucrez zilnic.

- De ce anume "Sofi&Co", ce semnifică aceasta?

- Sofia este prima mea fetiță.  Sofico, așa o mai dezmierdam eu, mi s-a părut că sună bine și așa a apărut denumirea foarte spontană, fără să analizez mult.

- Cât de mult sunteți pasionată de modă şi ce loc ocupă ea în viaţa dumneavoastră?

- Moda face parte din viața mea de zi cu zi.  Aici însă vreau să menționez că să fii pasionat de modă e doar o mică parte a succesului, trebuie să ai și un simț comercial foarte dezvoltat, pentru că nu tot ceea ce e modă se și vinde .

- Care a fost cea mai mare provocare cu care v-ați confruntat?

-  Cea mai mare provocare, cred că este menținerea raportului calitate-preț-dezvoltare. În țara noastră este foarte dificil de a menține acest raport.

-Este greu de a menține acest business? 

- Este ușor de început, greu de menținut. Retailul în general este un business complicat, dar dacă mai adăugăm și producerea, sarcina se mai complică. Mediul de afaceri și piața de desfacere nu sunt tocmai satisfăcătoare în Republica Moldova.

- Care este secretul unei afaceri de succes și ce sfat ați propune pentru tinerii care își doresc să lanseze o afacere? 

- Ambiție, perseverența, pasiune și multă muncă. Nimic de succes nu apare fără multă muncă în spate! Asta e unica cale spre ceva stabil și de durată.

Mihaela Țvintarnîi, stagiară

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.