Prima pagină / Oameni / Business  /  (VIDEO) Veronica Negruță, fondatoarea primului cabinet de logopedie din Orhei - „LOGOPICI”

(VIDEO) Veronica Negruță, fondatoarea primului cabinet de logopedie din Orhei - „LOGOPICI” imprimare

27.05.2020  

Veronica Negruță este fondatoarea primului cabinet de logopedie din orașul Orhei – „LOGOPICI”. Încă din copilărie avea această pasiune față de pedagogie, în special ce ține de lucrul cu copii și acum datorită participării la proiectul „Fondul de Antreprenoriat pentru Tineri Orhei”, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia prin intermediul Fundației Est-Europene, visul ei a devenit realitate.

„Încă de mic copil aveam o pasiune deosebită față de pedagogie, de lucrul cu copiii și asta s-a manifestat și în studiile mele. Am finalizat Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din orașul Orhei, apoi Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”. Astăzi, sunt sigură că mă aflu acolo unde mi-am dorit să fiu întotdeauna și dragostea mea pentru copii este stimulul cel mai mare”, povestește Veronica Negruță. 

Un pas important în dezvoltarea afacerii sale l-a constituit participarea în cadrul Programului raional „Fondul de Antreprenoriat pentru Tineri Orhei”, un program al Fundației Est-Europene care susține tinerii antreprenori. 

„Proiectul Fondul de Antreprenoriat pentru Tineri Orhei a fost o inițiativă a unui grup de tineri care își doreau foarte mult să sporească numărul de afaceri printre tinerii din raionul Orhei, dar nu oarecare afaceri, dar a celor de antreprenoriat veritabil care să aducă un plus valoare în comunitatea noastră”, povestește Corina Erhan, coordonatoarea Fondului de Antreprenoriat pentru Tineri Orhei.

„Fiind o fire mereu în mișcare și în căutare de noi oportunități, am aflat de la alți colegi despre acest fond și fără niciun răgaz m-am gândit să aplic. Acesta a fost primul pas de unde a luat „aripi” și visul meu. Suportul oferit de către Fundația Est-Europeană a fost foarte important, deoarece eu sunt încă tânără și fără experiență, aveam doar un vis foarte mare și dorința de a lucra cu copiii, de a oferi orașului nostru ceva nou, calitativ”, spune fondatoarea cabinetului „LOGOPICI”.

Un rol important în viața copiilor îl au părinții, deoarece ei sunt cei care le sunt alături în fiecare zi și analizează toate activitățile și comportamentul lor.

„Părintele are rolul cel mai important în dezvoltarea copilului, deoarece părintele își petrece majoritatea timpului cu el, acasă este prima școală a copiilor. Părintele atunci când copilul este la vârsta de 3-4 ani și vede că acesta întâmpină dificultăți în vorbire, nu are vocabularul necesar sau întâmpină dificultăți la nivel de pronunție, pentru a dezvolta din mai multe aspecte copilul, se poate adresa la logoped”, explică tânăra antreprenoare.

„Fondul de Antreprenoriat pentru Tineri  Orhei” este un proiect implementat de Asociația Obștească „Agenția de Dezvoltare Rurală Centru” din Orhei, finanțat de Uniunea Europeană, cofinanțat de Suedia prin intermediul Fundației Est-Europene.

Zinaida Capațina

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.