Prima pagină / Oameni / Sport  /  Moldoveanca Alexandrina Mihai este noua campioană a Italiei la atletism

Moldoveanca Alexandrina Mihai este noua campioană a Italiei la atletism imprimare

26.06.2019  

Alexandrina Mihai, adolescenta originară din Republica Moldova, scrie istorie în competițiile din Italia. Atleta a câștigat titlul de campioană a Italiei la atletică ușoară.

Alexandrina Mihai, stabilită în Italia împreună cu familia încă din anul 2003, de 4 ani practică atletismul, timp în care a obținut mai multe victorii. În perioada 21-23 iunie, tânăra a participat la campionatul național al Italiei la atletică ușoară din orașul Agropoli, la proba de 5 km, iar rezultatele au fost pe potrivă - Alexandrina Mihai obține cel mai bun rezultat și devine campioană a Italiei.

Anterior, Alexandrina Mihai a fost campioană a regiunii Veneto la marș sportiv la 3 km, iar la competiția din categoria assoluti, orașul La Spezia, a obținut locul 3, fiind și cea mai mică la categoria ei de vârstă.

Mama Alexandrinei, Victoria Mihai, ne-a povestit despre emoții, pregătiri, dar și care este următoarea etapă pentru tânăra sportivă.

Marcia e foarte grea ca tip de sport, dar pasiunea, forța și pregătirile de fiecare zi aduc rezultate frumoase. Pentru Alexandrina aceasta a fost doar a treia competiție de 5 km, a avut puține probleme de sănătate și a stat fără antrenamente o lună și jumătate, ceea ce este foarte mult pentru un atlet, ne spune Victoria Mihai.

Muncește mult și depune pasiune în ceea ce face. După ce a obținut acest premiu și a devenit campionă a Italiei ar urma să plece la olimpiada tineretului de la Bacu, care va avea loc peste o lună, dar din lipsa de cetățenie a Italiei e foarte tristă că nu va putea pleca”, mai adaugă Victoria Mihai.

Alexandrina Mihai excelează nu doar la capitolul sport, dar și la disciplinile școlare. Tânăra studiază la un liceu științific și are rezultate care bucură părinții.


Fotografii: Arhiva personală

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.