print
Munca bloggeriței Svetlana Matvievici, apreciată la București
10.10.2016
5305

Descoperim lucrurile frumoase ale Moldovei datorită Svetlanei Matvievici, sau Orheianca care a acceptat provocarea echipei Stiripozitive.eu de a  povesti mai multe detalii despre rezultatul pozitiv ce l-a obținut în România, locul III la cea mai mare conferința de Social Media din România, grație Proiectului #Descoperă Moldova cât și despre aspirațiile spre care tinde în viitorul apropiat:

asertfghyujjiklș

„Moldova înseamnă oameni ospitalieri, binevoitori și cu inima deschisă” 

„Moldova înseamnă peisaje frumoase, neatinse de civilizație, mâncare tradițională, obiceiuri păstrate din strămoși, viață rurală autentică, drumuri ne bătătorite și vin bun.

„Țara noastră devine o atracție turistică vinicolă”

 Tot mai mulți turiști străini vin să ne descopere cultura vinului, să guste din bucatele noastre tradiționale și să experimenteze viața la țară. 

aswertyuio

„Le sunt recunoscătoare orheienilor pentru pentru apreciere și susținere”

Recent am lansat proiectul #VisitOrhei, în cadrul căruia am organizat 6 plimbări fotografice prin raionul nostru și am descoperit mai multe obiective turistice aproape necunoscute, cum ar fi muzeul de la Cucuruzeni, puntea de la Piatra și Muzeul „Vatra Strămoșească ”de la Vatici. 

qawer5ty7u8io

„Premiul obținut la webstock este unul onorant”

Reprezintă o motivație în plus pentru a continua proiectele mele de promovare a Moldovei cu mai multă încredere.

„Promovarea Moldovei în mediul online, reprezintă o experiență inedită”

Acum doi ani, la Piatra Neamț, în timpul unui eveniment de promovare a județului Neamț, la care participau peste 60 de bloggeri din România, din câteva discuții cu ei am înțeles că majoritatea nu au vizitat niciodată Moldova de peste Prut și habar nu au ce se întâmplă la noi. Atunci mi-am propus să organizez evenimente de promovare a Moldovei în mediul online, cu participarea influencerilor din România, care vor povesti din propria lor experiență cum au descoperit Moldova. Până în prezent au participat peste 60 de bloggeri, vloggeri, instagrammeri și fotografi din România, SUA, Noua Zeelandă și Moldova. 

aswedrtyuio


sdfrtgyuio

„Alte metode de promovare a Moldovei ar fi ….”

Educarea culturii „share-ului pozitiv". Să încurajăm tinerii să nu fie doar consumatori pe rețelele de socializare, dar să fie ei, cei care creează conținut pozitiv, să facă mai multe poze cu locurile frumoase din țară și să devină astfel ambasadorii frumosului pe online. De asemenea, încurajez folosirea hashtagurilor DescoperaMoldova,  VisitMoldova MoldovaMea, etc. pe instagram. 

awser5t6yu890

we4tr56yu8i

„Îmi doresc să organizez un nou proiect „DescoperăMoldova”

La primăvară, doresc să realizez o tabără de biodiversitate și să dezvolt site-ul www.VisitOrhei.com, care se vrea a fi un portal de informare turistică. Acum sunt în căutare de sponsori și parteneri la aceste activități. Sper că prin activitățile mele să inspir cât mai multă lume să vină și să descopere Moldova.

#DescoperăMoldova a luat naștere datorită suportului și încrederii acordare de către USAID Moldova, a Oficiului Național al Viei și Vinului și a Asociației Naționale pentru Turism Receptor. Natalia Țurcanu, directorul executiv ANTRIM este persoana care mă ajută, mă să susține și mă ghidează în procesul de promovare a Moldovei”, povestește Svetlana Matvievici pentru Stiripozitive.eu.

awsedrtyuiop

Autor: Cristina Zeamă

Sursă foto: Arhivă personală

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.