print
(Video) Pentru ei, radioamatorismul este un stil de viață
21.05.2015
2094

Valentin Ciberaș, antrenorul radioclubului „Simion Ciobanu” ER1KSC din cadrul Liceului Teoretic „Hyperion”, împreună cu elevii săi, promovează telegrafia prin acțiunile pe care le fac zilnic. Telegrafia-viteză dezvoltă abilități de gândire strategică, puterea de concentrare, logica și este foarte utilă în telecomunicațiile de urgență.

Radioamatori

Radioamatori

Performanțele copiilor se datorează muncii asidue a antrenorului echipei, Valentin Ciribaș, ER1AU, radioamator categoria A, care, grație medaliilor obținute, speră ca interesul tinerilor față de acest sport intelectual va crește.

 „Învăț copiii acel lucru pe care l-am învățat și eu cu 40 de ani în urmă. Datorită acestei ocupații, copiii devin mai comunicabili, viteza de gândire mai mare, dezvoltă gândul strategic. Dacă fiecare al sutălea om din Japonia este radioamator sau radio inginer, atunci în Moldova doar 129 de oameni sunt radioamatori”, afirmă antrenorul echipei, Valentin Ciribaș, ER1AU, radioamator categoria A.

Radioamatori

Radioamatori

Iulian-Alexandru Schimbător, ER1CAF este radioamator autorizat de la vârsta de 11 ani. Are diplome de la numeroase campionate internaționale, iar recent s-a întors acasă cu medalie de bronz de la Campionatul Balcanic de telegrafie-viteză, HTS-2015.

„De la o vârstă fragedă mi-a fost interesant să aflu despre radio telecomunicații, de tehnică. În acest domeniu m-a îndrumat și unchiul meu, care este radioamator autorizat de 16 ani. Datorită acestui sport câștigi experiență, câștig foarte mulți prieteni, câștigi încredere în sine”, zice Iulian-Alexandru Schimbător, radioamator.

Radioamatori

„Radioamatorismul este un hobby foarte important pentru mine. Îmi fac prieteni din diferite țări. Am făcut legături cu multe țări: Noua Zeelandă, Japonia, China, Germania. Le spun ce se întâmplă la noi în țară, ce model de antenă folosesc și diferite date statistice”, spune Victor Garbuz, radioamator.

 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.