print
Femeia la volan şi bărbatul în dreapta (opinii)
27.09.2017
1771

Criticate de foarte multe ori pentru abilităţile lor de şoferiţe, doamnele şi domnişoarele de la volan sunt de fapt mult mai pregătite pentru condus decât domnii, dar nu toţi sunt de acord cu aceasta.

Instructorii auto au cu privire la asta opinii împărțite: la volan femeile sunt așa cum sunt. În societate s-a creat o impresie comună, că doamnele şi domnişoarele nu s-ar descurca suficient de bine la condus sau că nu ar stăpâni suficient de bine volanul şi pedala de acceleraţie sau de frână.

Echipa Ştiri Pozitive a intervievat câţiva şoferi ce cred despre șofatul femeilor.

„Cred că să mergi la volan nu le este dat la toți, fie băiat sau fată. Așa ca femeile care pot conduce deja sunt bravo. Femeile la volan sunt mult mai atente decât bărbații, dar asta nu înseamnă că ele cunosc mai multe decât bărbații. Eu mă simt liber în mașină alături de o fată care merge la volan. Un bărbat știe mult mai bine cum să conducă mașina iarna sau pe ploaie, ceață. Clar că nu vorbesc despre 100% din bărbați, dar sunt și bărbați care conduc rău și fete care conduc bine", a spus Nicolae Ceban.

„Eu consider că nu este ceva predestinat femeilor sau bărbaților. Cum este un bărbat bun la șoferie, la fel și o femeie poate conduce bine. Dar consider că femeile în cazurile excepționale sunt un pic mai emotive si vor acționa diferit de un bărbat la volan. În schimb, femeile sunt cele care vor ţine cont mai mult de regulile de circulaţie. Astfel, pot spune că nu are importanţă - că e femeie sau bărbat la volan - cea mai importantă este responsabilitatea pe care o ai atunci când conduci mașina", afirmă Constantin Topală.

„Am văzut foarte multe domnițe care au primit permisele de conducere drept cadou de ziua de naștere, cunosc personal câteva persoane care abia de pot schimba vitezele. Totuși, cunosc și doamne care conduc destul de bine. Probabil, nevoia le-a obligat să urce la volan, de aceea cred că și conduc bine. Până la urmă, procentajul doamnelor/domnițelor care merg la volan anapoda e totuși mare, din păcate. Majoritatea femeilor conduc un pic mai prudent, spre deosebire de bărbați.

În concluzie, femeile trebuie să urce la volan, să se dezvolte, să dea exemple celorlalți, însă, numai atunci când sunt sigure că pot face provocărilor dure ale traficului auto din Moldova, care este foarte agresiv", a spus Daniel Aramă.

„Îmi plac femeile la volanul mașinilor simple, inspiră încredere, tărie de caracter. Nu-mi plac cele de la volanul mașinilor mari si luxoase. Dar asta e părerea mea”, a spus Mihai Bordei.

Succes la volan tuturor!

Alina Frunza

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2018 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.