print
Marina Ignat: ,, ATUNCI CÂND DANSEZ, EXIST DOAR EU, MUZICA ȘI MIȘCĂRILE”
22.01.2018
1799

- Cine este Marina Ignat?
- Sunt fiică, sunt coregrafă și dansatoare, sunt studentă la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării. În general sunt un om de artă, îmi place mult muzica, actoria, dansul și îmi place să trăiesc frumos.

- Cum a început cariera ta în lumea dansului?
- Îmi place să dansez de când eram mică, știam că o sa fiu dansatoare pentru că dansam oriunde, acasă, la evenimente, zile de nașteri. Cu timpul am înțeles că nu e doar un hobby, de aceea am decis că va fi o ocupație mai serioasă, ce-mi va ocupa mai mult timp.
 


- Fiecare din noi are un idol pe care îl apreciază și îi urmărește activitatea, tu ai vreun dansator care te-a inspirat în ceea ce faci?

- La moment mă motivează mult un proiect din Rusia, pe tema dansului, mult mă inspiră coregrafii ce participă la acel proiect. Asta mă inspiră să fac ce-mi place mai bine. De asemenea sunt entuziasmată și de o trupă din America, Royal Family. Niciodată nu plagiez din mișcările lor, dar în schimb am multe de învățat de la ei, de la modul în care tind spre perfecțiune.

- Care a fost cel mai plăcut moment din lumea dansului pentru tine?
- Momentul când am devenit coregraf, când am văzut că elevii mei au succes, că munca mea începe să prindă roadă. La început eram timidă, nu știam cum să mă comport cu copiii, cum să mă adresez lor, însă când am văzut ca ei încep să evolueze și să ocupe locuri de frunte la campionate de dans, acest fapt m-a făcut să am mai multă încredere în mine și să fiu mândră de elevii mei.- Din ceea ce am urmărit pe canalul tău de youtube, ai multe filmulețe ce au mesaj profund în ceea ce ține de tematica dansului. Cu ce scop au fost realizate acestea și ce mesaj conțin?

- De regulă, postez pe canalul meu de youtube filmulețe cu dansuri integrale, uneori vreau să adaug piper și sare în ele, deci improvizez anumite scenarii cu sens profund. Mă strădui să fie interesante și să capteze atenția publicului, astfel redând prin filmulețe sensul dansului.

- Unde îți zboară gândul atunci când dansezi?

- Mă gândesc doar la dans, la mișcări, să le fac cât mai tehnic, corect, niciodată la alte probleme sau chestii ce trebuie să le fac. Atunci când dansez, exist doar eu, muzica și mișcările.- Oricât de ușoară și plăcută ar părea activitatea ta, totuși ai momente în care cazi și ai nevoie de suportul celor apropiați. Cine este acea persoană care te ajută să depășești momentele dificile și te motivează să mergi mai departe?
- Cel mai mult mă susține familia, mai ales mama, ea înțelege cel mai bine că ceea ce fac e pasiunea mea, ocupația mea, ea este persoana care m-a ajutat atunci când eu nu mai voiam nimic. Mă susține mult și prietenul meu, are multă încredere în mine și este alături.

- Cum crezi, dansul, ca pasiune și meserie, va fi de lungă durată pentru tine?
- Să fii dansator nu este ușor, poți fi un dansator de succes atât timp cât îți permite starea fizică de sănătate. Eu cred că voi urma acest drum cât o să pot, cât o să fiu vie și capabilă de lucruri frumoase. Însă dacă voi fi sănătoasă până la 80 de ani, până atunci voi dansa.

 

Rossiana Vasiloi

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2019 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.