print
Catherine de Caraman: „Am decis. Toate premiile mele muzicale bănești vor fi donate pentru tratamentul copiilor grav bolnavi din Republica Moldova”
05.04.2018
169

În martie 2018, Catherine de Caraman împreună cu profesoara ei au reprezentat Republica Moldova la concursul internațional de pian din Iași, România. 

Acolo a ocupat locul I, iar odată reîntoarsă în ţară a donat banii câştigaţi pentru caritate, pentru o fată de 4 ani, care suferă de paralizie a jumătății corpului pe partea stângă.

Otilia Pânzaru are 4 ani şi este originară din satul Bujor, raionul Hâncești. 

Totul a pornit de la un simplu vaccin administrat fiicei Otiliei care atunci, în 2014, avea doar 1 anișor, iar mai apoi viața acestei copilițe s-a transformat într-un adevărat coșmar. Otilia s-a ales cu o paralizie a jumătății corpului pe partea stângă. Timp de 3 ani, părinții Otiliei au încercat să facă posibilul și imposibilul pentru a merge la diverse tratamente de reabilitare, aici, în țară, ceea ce este foarte costisitor. Însă nu e de ajuns. Micuța Otilia are nevoie de investigații complete peste hotarele țării, ceea ce părinții nu își pot permite.” 

Doritorii pot ajuta această fetiţă donând bani AICI!

De asemenea, Catherine de Caraman a donat în scopuri caritabile bursa sa primită de la începutul anului în liceu. Iar pe viitor a decis să doneze toţi banii din premiile pe care le va câştiga şi la fel şi bursa lunară din liceu.  

Reamintim că până în prezent, micuța pianistă este câștigătoarea CUPEI concursului internațional de pian "Nice Cote de Azur" Franța (2016); câștigătoarea GRAND PRIX al concursului internațional de pian din or. Cannes, Franța (2018) şi câștigătoarea locului I al unui din cele prestigioase concursuri de pian din or. Moscova, Rusia (2018).

Sursă foto: Arhivă personală, Caritate.md.

 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2019 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.