print
O moldoveancă la Școala de Bijuterie Contemporană de la Bucureşti
14.02.2013
9155

Ludmila Buga | Stiripozitive.eu

Recent m-am întors de la Bucureşti, de la Cursul Basic One, curs de iniţiere în tehnicile de bază ale bijuteriei, din seria cursurilor Assamblage, la Şcoala de Bijuterie Contemporană de la Bucureşti.

Am decis să merg la aceste cursuri, pentru a învăţa lucruri noi, pe care nu le învăţ la colegiul de la Chişinău.

În cele două săptămâni intense, la cursurile de zi şi cele serale, am învăţat primele noţiuni de lucru cu argintul şi pietrele semipreţioase, precum şi elemente introductive de desen de bijuterie. Cursurile au fost susţinute de trainerii şcolii: David Sandu, Senior Lecturer; Andreia Popescu, Teaching Assistent; Alis Lalu, Lecturer Cursuri de seară.

Studiul formelor, volumelor şi perspectivelor m-a ajutat să-mi formez o viziune mai amplă asupra procesului de creare a bijuteriilor.

Şcoala de Bijuterie Contemporană de la Bucureşti

MOMENTUL ÎN CARE ÎŢI ASUMI EŞECUL FĂRĂ A RENUNŢA

Pentru mine, cel mai important moment a fost atunci când am decis că vreau să învăţ şi să devin bijutier. Cineva spunea că cel mai moment important este cel în care ne asumăm primul eşec fără a renunţa.

S-a întâmplat în prima săptămână la colegiu, atunci când mi-am dat seama că munca de bijutier este grea, că nu este o muncă „curată", că focul poate frige şi că mâinile se rănesc şi dor. Dorinţa de a deveni bijutier a fost însă mai puternică decât toate obstacolele. După aceste două situaţii, lucrurile au început să deruleze de la sine.

Învăţ tehnica şi astfel învăţ posibilitatea de exprimare proprie. Pentru mine, acesta este cel mai important lucru.

De asemenea, învăţ să comunic într-un mediu profesional specific: cu colegii de breaslă, cu criticii de artă, cu clienţii etc.

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.