print
Primii arbori plantați din cadrului proiectului ecologic Verde.md
25.10.2017
2188

Administrația Grădinii Botanice a susținut în mod activ proiectul și gestul de plantare a copacilor. Totodată aceasta susține că deși lucrările de reabilitare au început, grație sprijinului din partea statului şi a donatorilor, la restabilirea speciilor pierdute se va munci încă opt-zece ani.

La această activitate au fost prezenți persoanele care au achiziționat copaci dar și voluntari care au venit cu lopeți sau alte unelte de grădinărit. Cei ce au dat viață evenimentului au fost copii care așteptau cu nerăbdare să-și ajute părinții, aceștia au venit si ei la rândul lor cu unelte personale dar și cu buna dispoziție.

Mulți dintre voluntari susțin că au plantat un copac pentru prima dată dar nu se vor opri aici. Gândul că in inima gradinei Botanice vor avea o parte din ei ii bucură și ii motivează să facă asta și în viitor, mai ales ca este și un exemplu pentru copii lor.

Pentru a ajuta Chișinăul să facă față pagubelor, a fost conceput și pus în aplicare proiectul ecologic Verde.md. Esența proiectului constă în faptul că oricine poate cumpăra un copac sau o întreagă alee de copaci diferiți, care vor fi apoi plantați în diferite sectoare ale capitalei, inclusiv parcuri și scuaruri.

Amintim că dupa intemperiile din aprilie Gradina Botanică a pierdut circa 80% din copacii și arbuștii din colecția de plante a parcului. În total, în aceste zile au suferit mai mult de 10 000 de copaci în tot orașul.

Reporter: Dumitrița Zgîrcu

Video: Alexei Gurduza

 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.