print
(Video) Meșterița Aliona Bancov îndeamnă femeile să-i urmeze exemplu
01.12.2016
1239

Am provocat-o pe meșterița handmade Aliona Bancov să povestească mai multe detalii despre pasiunea pentru lucrările personalizate, pe care le realizează cu atâta dibăcie, răbdare și dragoste:

dfgyhuijo

„Mi-a venit ideea în momentul când trebuia să mergem la o zi de naștere. Acum, toate fetițele sunt răsfățate de către părinți, nu ca pe timpurile noastre,  de aceea m-am gândit să fac ceva personalizat. Căutând pe rețele sociale, am făcut prima creație pentru nepoțele mele, iar emoțiile au fost foarte mari”, spune meșterița handmade.

Ideea de a realiza o astfel de activitate o avea încă din anii '90,  când totul era standartizat și mai puțin original.

„Acum mi-e foarte ușor, deoarece au apărut rețele sociale, cee ce mă ajută, să promovez ceea ce fac. Nu eu caut consumatori, ei mă caută pe mine”, mai adaugă Aliona.

sdertyu8i9o0

În prezent, când sunt mai multe posibilități tehnice de promovare a lucrărilor, meșterița vrea să insufle și altor femei, curajul de a-și expune talentul.

sderty6u78i9oo0

 „Foarte multe femei din Moldova sunt talentate genetic, pricepute la: țesut, brodat, comparativ cu femeile din alte țări. Așa că aveți curajul de a începe, apoi lucrurile decurg de la sine”, spune Aliona Bancov.

sdrftyu8i9o0

O mașină de cusut, stofă (bumbac) holofiber hipoalergic, foarfecă, hârtie, ață, lipici și multă răbdare, creativitate, acestea ar fi unele dintre elementele care fac posibile creațiile meșteriței și pe care le-au îndrăgit atât copii cât și maturii. Pentru a realiza o lucrare sunt necesare aproximativ 12 ore de lucru, meșterița Aliona Bancov reușește și uneori și mai repede să termine anumită creație, deoarece combină pasiunea cu treburile casnice.

asdrftgyui9

„Sunt foarte multe păpuși acum în vânzare, eu am ales modelul vintage. Sunt destinate pentru copii cu vârsta cuprinsă între 5- 10 anișori. Nu-i păpușă bebeluș, mai mult e păpușă decorativă, însă copiii se joacă cu ele. M-a sunat o mămică să-mi spună că de la 1 septembrie face lecțiile cu păpușa”, afirmă meșterița.

edrtyu8i

Cele mai solicitate lucrări personalizate sunt în preajma sărbătorilor de iarnă, o creștere mai mare a solicitărilor se înregistrează în februarie, atunci când îndrăgostiții își surprind ființele dragi cu ceva original și personalizat. Prețul unei lucrări este de 350 de lei. Chiar dacă sunt neînsuflețite, meșterița spune că o parte din sufletul ei se regăsește în fiecare lucrare creată și speră prin acest exemplu să provoace și alte femei să-i urmeze exemplu.

 Autor: Cristina Zeamă

Video: Alexei Gurduza

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.