print
Să fii sănătos e la modă
25.09.2017
2151

Când vremea de afară e foarte rece și neprietenoasă, noi suntem forțați să stăm mai mult timp înăuntru, lipsiți de activități în aer liber, avem tendința de a ne simți slăbiți, amețiți, cu un tonus scăzut. Specialiștii susțin că acest lucru poate dăuna și activității intelectuale și calității vieții de zi cu zi, conducând chiar la stări depresive în cazul celor care se lasă prea mult timp pradă acestor modificări de comportament și nu fac nimic să le contracareze. Iată ce poți face pentru a te menține pe linia de plutire chiar dacă soarele nu te vede la fel de des ca în timpul verii.

Bea ceai de ghimbir

Rădăcina proaspătă de ghimbir s-a dovedit că conține anti oxidanți puternici, anti inflamatorii și proprietăți anti microbiene. Ceaiul de ghimbir este benefic atunci când simți un început de răceală, pentru că este un ceai benefic pentru imunitate, ceea ce înseamnă că te încălzește din interior. Ne simțim cald doar când ne gândim la asta.

Ieși cât mai mult timp în aer liber

Chiar dacă afară e frig, încearcă să nu stai numai înăuntru, fie că vorbim despre casă, fie despre birou. Ia pauze scurte, de câte 10 minute și ieși să respiri aer curat, mergi să cumperi ceva, plimbă-te puțin, purtând haine adecvate temperaturii.

Dormi suficient

Sunt la modă maratoanele de filme și seriale, dar nopțile pierdute ca în adolescență au efect diferit asupra organismului după o anumita vârsta. Poate crezi că reziști, dar merită să ai o zi cu stări de oboseală acută și lipsă de concentrare după o noapte nedormită?

Asigură-te că ai o alimentație sănătoasă

S-ar putea să fie bine să te întrebi de ce starea de sănătate a sistemului digestiv se schimbă iarna. Ei bine, în realitate, sunt mai multe cauze. Între 70-80% din sistemul nostru imunitar se bazează pe alimentație.

Practicarea de exerciții fizice regulate

Ar putea fi ultimul lucru pe care ar trebui să-l facem pe timpul iernii, în serile reci, dar exercițiile fizice sunt într-adevăr unii dintre cei mai buni catalizatori imunitari care există.

Să aveți parte de o tomnă fără răceală.

Stagiar: Dumitrița Gîrneț

 

 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2018 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.