print
O moldoveancă stabilită în Grecia, a fost premiată de UNESCO pentru promovarea culturii Republicii Moldova
14.01.2018
1251

Pe 8 ianuarie 2018, în sala „Terpsichore” din incinta Hotelului Hilton din Atena, Președinte UNESCO din Pireu și Insule dnul Ioannis Maronitis a onorat reprezentanți ai autorităților locale, corpul ofițerilor de poliție, personalități din domeniul artelor, culturii, învățământului și colaboratori a organizațiilor culturale pentru aportul acestora și contribuția lor pentru o societate prosperă și promovarea valorilor culturale.

Printre persoanele  cărora li s-a conferit titluri onorifice a fost și președintele Uniunii de prietenie Moldo-Elena "Al. Ipsilantis" dna Svetlana Lisagor Vergis, căreia i s-a înmânat Titlul Onorific pentru contribuția sa în domeniul culturii.

În discursul său, dna Svetlana Lisagor Vergis a menționat „Primesc cu onoare acest titlu care vreau să-l împart cu echipa mea din cadrul Uniunii, care au investit încredere în persoana mea și se implică activ și neobosit în ultimii șapte ani, în promovarea Republicii Moldova. Mulțumesc dlui Maronitis, Președintele Clubului UNESCO din Pireu și Insule pentru colaborarea excepțională și pentru susținerea instituției UNESCO în realizarea acțiunilor culturale ale comunității diasporale originala din Republica Moldova. Consider că, cultura este acea sursă de comunicare eficientă, frumoasă și credibilă prin care se pot cunoaște mai bine popoarele între ele. Astfel, promovăm Moldova în Ellada și vă mulțumim din suflet pentru dragostea dumneavoastră față de țara noastră, pentru cultura Moldovei și pentru poporul ei.”

Moldoveanca Svetlana Lisagor Vergis este fondatoarea Uniunii de prietenie Moldo-Elenă „Alexandros Ipsilantis” care alături de echipa Uniunii de prietenie moldo-elene organizează foarte des diferite manifestări cultural-artistice pentru a promova Republica Moldova şi tradiţiile acesteia. Majoritatea activităţilor se desfăşoară exclusiv pentru moldovenii din Grecia şi copii acestora.

 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.