print
Alte 10 lucruri din Germania care pot inspira Moldova
29.05.2019
1433

1.    Arhitectura din Germania

Nemții pun mare preț pe lucrurile vechi. Aproape fiecare casă este din sec XIX-XX, ceea ce demonstrează că lucrurile în Germania au mai multă valoare când și-au trecut testul timpului și rămân, astfel, mereu actuale.

 

2.    Activitățile din timpul liber

În Germania sunt foarte multe oportunități pentru a petrece timpul liber cu familia. Una din ele fiind Grădinile Zoologice unde ai posibilitatea de a te plimba cu mașina pe teritoriul unde animalele exotice și chiar periculoase sunt libere. O adevărată aventură atât pentru cei mici cât și pentru cei maturi.

 

3.    Pasiunea pentru mediul înconjurător

Mașinile diesel au fost deja interzise în câteva orașe și mai sunt planificate încă o serie de reforme noi în vederea protejării mediului, precum reducerea vitezei admisibile pe autostrăzi până la 130km/h. Nemții sunt foarte deranjați/îngrijorați de acest fenomen, de aceea sunt precauți la utilizarea materialelor ce aduc un anumit risc de poluare.

 

4.    „Fridays for Future”

Aceste demonstrații au creat un val de critici printre politicieni. Manifestațiile sunt petrecute de mii de tineri și școlari care ies în fiecare vineri, în timpul orelor, pentru a solicita o politică mai ecologică care să se focuseze pe protejarea climei. 

 

5.    Punctualitatea

Dacă un neamț a spus la 7 fără un sfert, așa rămâne fără excepții. Punctualitatea este o trăsătură esențială dacă vrei să faci parte din societatea germană.

 

6.    Sistemul de asigurare

Acest sistem este foarte bine planificat la ei, fiecare cetățean fiind asigurat în mod obligatoriu. Astfel, costurile pentru proceduri, vizite medicale și operații sunt acoperite în totalmente de asigurare.

 

7.    Grija de sine

Poporul german pune mare accent pe sănătate și pe faptul cum ei arată. Chiar dacă la exterior sunt simplu îmbrăcați, fără fițe, ei contează pe calitate și pe produsele care le cumpără.

 

8.    Bucătăria diversă

Germanii fiind o țară multiculturală, au o varietate de restaurante cu bucate tradiționale a diferitor popoare și ar fi păcat să te plângi că nu ai unde să ieși să mănânci sau că este plictisitor.

 

9.    Gările de tren

Comparativ cu Republica Moldova, în Germania trenul este foarte popular și preferat de cetățeni deoarece pe lângă prețul biletelor care nu sunt atât de scumpe, acesta mai este și ecologic.

 

10. Amabilitatea

Toată lumea spune că nemții sunt foarte reci și indiferenți, ceea ce nu este adevărat. Dacă le ceri ajutorul, sunt dispuși să te ajute, dar niciodată nu trebuie să le invadezi spațiul personal, astfel intimidându-i.  


Reporter: Ana Fomov 
Imagini: arhiva personală

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.