print
Mihaela Cavcaliuc – tânăra care a inventat peste 50 de rețete culinare pentru a slăbi sănătos
13.08.2020
1350

„Pasiunea de a găti o am încă din copilărie. Mereu îmi plăcea să aranjez frumos mâncarea, să pregătesc diferite rețete noi. Am crescut și am realizat că interesul și plăcerea față de gătit necesită și niște studii. Am făcut studii în acest domeniu și acum mă pot bucura de categoria III, bucătar-cofetar”, povestește Mihaela Cavcaliuc.

Dorința de a arăta bine, dar în același timp de a găti în continuare și de a mânca orice își dorește, a dus-o spre ideea de a combina o alimentație sănătoasă cu sportul.

„L-a începutul anului 2018 m-am apucat serios de sport, aveam mai multe kilograme în plus și îmi doream o schimbare. Am muncit enorm de mult pentru a ajunge la rezultatele de acum și  continui să o fac în continuare. Am slăbit 32 de kilograme printr-o alimentație corectă și mult sport. Din cauza că îmi doream să mănânc diferite lucruri, aveam pofte – am inventat peste 50 de rețete proprii, care sunt pe bază de alimente sănătoase. Muncind mult la corpul meu, am început să postez pe pagina mea de instagram fotografii cu parcursul meu și diferite rețete proprii”, explică tânăra.

Pentru a inspira și alte persoane să slăbească sănătos a creat blogul „Slăbește cu Mihaela”, acolo unde împărtășește experiența proprie, exerciții fizice, dar și diferite rețete culinare.

„Blogul creat de mine este un curs de slăbit, care a fost testat de mine și de peste 100 de femei cu care am reușit să colaborez până acum. Din cauza kilogramelor în plus, de la o vârstă fragedă nu știam ce înseamnă fuste scurte, pantaloni scurți, deoarece optam pentru haine care credeam că mă avantajează (haine de culoare neagră). Îmi era rușine și eram nesigură pe mine, iar acest stres îl compensam cu mâncare. Prin urmare, kilogramele în plus nu este doar o problemă ce ține de exterior, ci e mult mai complexă. Poți avea probleme grave de sănătate, dar și probleme psihologice. Atunci când am decis să fac o schimbare, aveam 86 kg. Am analizat și testat multe diete, însă nu am reușit să ajung la rezultatele dorite. De aceea, am elaborat un curs de slăbit mâncând preparate din ingrediente sănătoase, datorită cărora slăbeam din ce în ce mai mult. Sunt o nouă versiune a mea, Mihaela căreia îi zâmbește viitorul.  Acum, că am reușit să ajung la aproximativ forma fizică dorită, realizez că nimic nu e imposibil. Toată munca mea nu este în zadar, deoarece astăzi sunt mai bună decât am fost cu un an în urmă, mai bună chiar decât ieri”, afirmă antrenoarea.

Inspiră și alte persoane prin propriul exemplu și nu ezită să vorbească deschis despre scopurile și micile sale secrete, care au ajutat-o să ajungă la rezultatele pe care le are.

„Scopurile mele erau să mă pot simți bine în pielea mea – să pot purta orice haină dorită, să îmi iubesc corpul și să accept că perfecțiune nu există, dar că trebuie să muncesc mult, să pot ajuta și alte sute de femei să arate așa cum visau mereu și să se simtă bine.  Diminețile mele încep astfel: vacuum, apă cu lămâie – 200 ml și peste 20 minute micul dejun. Am exclus din alimentația mea: dulciurile, cartoful, produsele făinoase (de exemplu, pâinea, pastele, etc), grăsimile și am consumat foarte multe legume, fructe și carne de pui. Am înlocuit zahărul cu îndulcitori naturali. Am început să i-au în considerare cantitatea de proteine, glucide și lipide consumate, pentru a avea un rezultat uimitor. Creează-ți un plan pe care-l vei parcurge pentru a ajunge la un corp de calitate. Luptă pentru ca corpul tău să fie sănătos!”, spune tânăra.

 

Fotografii: Arhiva personală

Zinaida Capațina

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.