print
5 idei pentru o ieșire memorabilă cu prietenii în aer liber
06.08.2012
10772

„Îmi plac foarte mult jocurile de team building. Ele te amuză şi îţi dau posibilitatea să faci lucruri neobişnuite, la care nu te-ai gândit vreodată! Dar ai sunt şi efecte „colaterale", spune Vitalie Popescu. „Spre exemplu, după jocul cu moneda doi tineri care au stat alături, între timp s-au cunoscut mai bine şi toamna aceasta vor avea nunta! Adăugaţi la frigărui mai puţin vin sau bere şi mai multă distracţie cu adevărat stimulatoare!"

Alfabetul Uman

Alfabetul uman"

Participanții formează perechi sau echipe a câte 3 persoane. Fiecare echipă înaintează echipelor concurente o sarcină „simplă de tot" - să formeze şi să demonstreze litere ale alfabetului cu corpurile proprii. Spre exemplu, pentru a crea litera „A" doi participanţi vor sta în picioare, vor apropia capurile şi se vor ţine reciproc de mâini. Dar sunt şi litere mai complicate, încercaţi W sau U!!!

 Jocuri in aer liber

Moartea samuraiului"

Participanţii formează un cerc, în picioare. Unul ia un fular sau o batistă, se apropie de cineva care stă în cerc şi „loveşte" cu fularul în abdomenul acestuia. „Alesul" este un samurai care trebuie să mimeze şi să demonstreze o moarte tragică, memorabilă, o moarte veritabilă de samurai. Pentru asta poate ţipa, poate să privească ciudat în jur, poate să se mişte căzând pe jos, scopul fiind să demonstreze o moarte de samurai, o moarte-show. După aceasta, samuraiul învie şi alege o nouă jertfă.

Jocuri in aer liber

Paravanul numelor"

Se formează două grupuri, ambele se vor ascunde în pirostrii după un paravan de ţesătură (o pânză sau o cuvertură), aşa încât să nu fie văzuţi de echipa adversă. Spre paravan se apropie doi delegaţi, câte unul din fiecare grup şi se opresc unul în faţa altuia, fără să se vadă, despărţiţi de paravan. La un moment dat conducătorul jocului care ţine paravanul îl dă jos repede şi adversarii au sarcina sa spună numele celui care stă în faţă. De obicei, în situaţia de stres creată, e foarte greu să-ţi aminteşti numele, oamenii arată zăpăciţi şi dezorientaţi. Cel care spune primul numele câştigă un puncte.

Jocuri in aer liber

Moneda"

Participanţii se culcă pe iarbă, unul lângă altul, practic atingându-se cu coatele. Primul are o monedă de 50 bani pe piept. Sarcina grupului este să transmită moneda de la un participant la altul până ea ajunge în capătul celălalt al grupului. Participanţii pot transmite moneda având grijă să nu folosească mâinile. De obicei, aceasta ar însemna să se culce unul peste altul şi apoi să se întoarcă împreună. Jocul primeşte o tentă cu totul specială dacă participanţii sunt aranjaţi băiat-fată-băiat-fată.

Jocuri in aer liber

Câmpul minat"

Pentru început se formează un cadru pe pământ, care poate fi delimitat de o frânghie mare. Mărimea  cadrului cca 10 metri în orice direcţie. Câmpul trebuie minat cu obiecte mari, voluminoase - mingi, căști de motocicletă, etc. Participanții formează perechi în care unul este văzător şi altul nevăzător, fiind legat la ochi cu o panglică. Sarcina pentru nevăzători e să parcurgă distanţa de la o latură la alta fără să atingă vreun obiect. Dacă ceva este atins, nevăzătorul va trebui să o ia de la început. Echipa care parcurge mai repede traseul - câştigă.

 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.