print
Natalia Gulica-Pleșca, cofetăreasă: „Pentru a crea un produs personalizat cu siguranță e nevoie de pasiune”
01.06.2020
1340

„A fost o pasiune încă din copilărie și găteam încă de pe atunci prăjituri, torturi și astfel am ajuns în acest domeniu. Fac și prăjituri de casă, cozonaci, chiar mâncare la comandă, pâini, colaci”, susține Natalia. 

Începutul activității Nataliei a fost unul modest, iar torturile pregătite de aceasta erau destinate exclusiv persoanelor din cercul de familie sau prieteni foarte apropiați, ca mai apoi să iasă din zona de confort și să bucure și pe alții cu deliciile sale. Un aport important dezvoltării sale profesionale l-au adus și prietenii, care la fel au ajutat-o pe tânără să depășească barierele pe care le avea.

La prepararea torturilor, cofetăreasa optează nemijlocit pentru respectarea strictă a rețetei, fapt ce ar garanta obținerea rezultatului dorit, după cum relatează cofetăreasa: „Eu cred că totul trebuie făcut după rețetă, cu cântar, întrucât făcând din cap sau la ochi cred că se primește nimic. Totul trebuie făcut conform procesului, rețetei”.

Totodată, utilizarea produselor de calitate înaltă, după spusele acesteia, ar fi cheia unui produs final gustos, dar și sănătos. „Chiar și un cozonac, o pâine, fără făină de calitate nu iese la fel de bun. Chiar și acel lapte sau unt mai gras contribuie la calitatea produsului final. Totul necesită investiții pentru a primi un rezultat bun”, a mai adăugat cofetăreasa.

Deși orice început necesită efort, cofetăreasa a găsit sprijin în membrii familiei care au încurajat-o și motivat-o să meargă mai departe, iar aportul cel mai important l-a adus soțul Nataliei care a susținut-o atât moral cât și material, procurându-i toată tehnica necesară.

Perioada de carantină, după spusele Nataliei, a fost destul de productivă, lucrând fără oprire și îndulcind clienții. Ba chiar mai mult, cofetăreasa susține că și-ar fi dorit măcar o zi liberă de la această rutină.

Reacția de răspuns, probabil, este cea mai de preț remunerare pentru un patiser, iar Natalia se poate mândri cu cea mai frumoasă reacție pe care a primit-o chiar din partea fiicei sale. „Pot să spun că a fost a copilului meu, a fiicei de 16 ani. Aceasta era plecată la o competiție, iar eu i-am pregătit un tort personalizat cu toate personajele sale favorite. La întoarcere a rămas foarte uimită și bucuroasă”, susține aceasta.

Un mic secret pe care ni l-a dezvăluit Natalia este ingredientul său preferat care pe cât este de benefic, pe atât și de gustos. Preferă să utilizeze la maxim mierea naturală care, după spusele ei, redă un gust și miros foarte bogat torturilor.

Faptul că fiecare ocupație trebuie să fie efectuată cu pasiune și dăruire de sine a confirmat-o și tânăra, pentru care lucrurile personalizate au o valoare aparte și necesită o abordare diferită. „Dacă faci ceva deosebit, un tort personalizat cred că trebuie să ai o pasiune pentru asta. La o fabrică ar merge procesul mecanizat, dar pentru un produs personalizat cu siguranță e nevoie de pasiune pentru ceea ce faci”, spune Natalia.

 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.