print
Primii cinci pași în afacerea ta de la Angela Gladei (Videografic)
13.07.2020
1259

Pasul 1 -  Identifică IDEEA de afaceri prin: 1) observații și  analiza problemelor/nevoilor/necesităților oamenilor din jur , oferind o soluție; 2) identifică punctele tale tari și aspectele la care te pricepi mai bine pentru care oamenii ar fi gata sa plătească; 3) analizează ce fac alte companii sau eventuali competitori și vezi dacă ai putea să faci tu mai bine ce fac ei și poți vinde asta.  

Pasul 2 – Fă ANALIZA și VALIDAREA ideii - Analizează piața și identifică cine îți pot fi clienții. Identifică clar ce beneficii aduce produsul sau serviciul tău clienților, unde și cum vei vinde, cine îți sunt concurenții și prin ce poți tu să fii mai bun. De asemenea, testează ideea cu potențiali clienți, prieteni sau rude. Întreabă-i dacă ar plăti pentru ceea ce vrei să oferi și cât vor plăti.  

Pasul 3 – Notează pe o foaie RESURSELE (materiale, financiare, umane, timp) de care ai nevoie  - Identifică de ce ai nevoie și cât costă fiecare resursă, pentru ca ideea să devină realitate.

Pasul 4 – Elaborează MODELUL de afaceri - o schiță a ideii tale de afacere, care include informații despre unicitatea produsului/serviciului tău, activitățile cheie, clienții, modalitatea de comunicare cu clienții, canalele de distribuție, partenerii și modalitatea de interacțiune cu ei, resursele necesare,  sursele și modalitatea de generare de venituri și cheltuielile pe care le vei suporta.

Pasul 5 – ÎNREGISTREAZĂ afacerea - Alege o formă de organizare juridică pentru afacerea ta, pe care o poți practica înregistrându-te ca întreprinzător persoană juridică sau fizică. Pentru a alege cea mai potrivită formă de organizare juridică pentru ideea ta de afacere, trebuie să ții cont atât de tipul și modul de desfășurare a activității, cât și de veniturile planificate. De asemenea, ține cont de planurile tale cu privire la dezvoltarea strategică a afacerii.

Acest material a fost realizat în cadrul proiectului „Înțelegerea audienței prin asistență digitală” implementat de Internews cu suportul Suediei.  

 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.