print
„CIVIC FEST: Moldova pentru cetățeni”, la cea de-a V-a ediție
03.10.2017
735

Cea de-a V-a ediție a Festivalului Internațional „CIVIC FEST: Moldova pentru cetățeni" s-a desfășurat la Chișinău, în zilele de 29-30 septembrie 2017. Organizatorii festivalului spun că prin intermediul lui au dorit să încurajeze și să promoveze pozițiile civice active, bazate pe responsabilitate, angajament și implicarea efectivă a cetățenilor în realizarea schimbărilor sociale.

Prima zi a festivalului CIVIC FEST s-a desfăşurat la Summit Events, unde au avut loc paneluri de discuţii cu cei mai activi reprezentanţi ai societăţii civile. Temele abordate au cuprins  Agenda 2030, Educaţie pentru dezvoltare durabilă, Femei active - comunităţi prospere, Proiecte civice care mişcă Moldova din loc, Tineri activi şi Participare civică în dezvoltarea comunităţilor.

În cea de-a doua zi a evenimentului, peste 65 de ONG-uri au participat la activitățile CIVIC FEST, unde au avut posibilitatea să-și  expună proiectele, să interacționeze cu cetățenii pentru a-și face cunoscută activitatea și contribuția la schimbările pozitive din societatea noastră.

Prezenți la eveniment au fost reprezentanții ONG-urilor care au avut scopul de a-și prezenta proiectul, istoria de succes sau acțiunea civică din organizația pe care o reprezentau. Aceștia s-au înregistrat din timp, cu toate că participarea a fost gratuită. 

Festivalul a cuprins un program vast, divers și captivant, cu traininguri și sesiuni, expoziții cu lucrări hand-made, ateliere și flash-mob-uri. În premieră, beneficiarii proiectelor sociale din raioane au susținut prestații artistice, reprezentând diversitatea culturală a societății din Republica Moldova. 

Totodată, anul acesta Civic Fest s-a bucurat de o experienţă inedită - participarea a 20 ONG-uri la festivalul omolog din România - la Iaşi, Bucureşti şi Cluj.

CIVIC FEST 2017 este organizat și implementat de către Asociația Obștească „Synergetica Eur/Est" cu suportul oferit de către Fundația Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei și  Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA.

Mai multe poze de la eveniment, găsiţi aici: https://www.facebook.com/pg/CivicFest/photos/?tab=albums.  

 

Reporter: Tatiana Munteanu

Video: Alexei Gurduza

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2018 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.