print
Vlad Andreev: „Fiecare persoană generează admirație”
26.10.2017
602

Vlad Andreev are 26 de ani și este o persoană pozitivă. Îi place mult să-i facă pe cei din jurul lui să zâmbească, deoarece are obiceiul să învețe de la aceștia doar lucruri utile. Cu mulți oameni preferă să se vadă în format de muncă și apreciază oamenii de la care poate face schimb de experiență. Iar din fotografiile acestuia, putem vedea o  persoană liniștită, calmă... un om cu inimă mare și bună.

Despre sine acesta spune că: „Am sa fiu foarte deschis. Sunt în căutarea unei domnișoare pentru a întemeia cu ea o familie în viitor. Am nevoie de o persoană pozitivă și cu viziuni clare, reale față de viață!".

-Spune-ne câteva cuvinte despre începuturile tale fotografice. La ce vârstă ai luat prima oară contact cu un aparat foto și care au fost primele subiecte?

-Totul a început spontan și fără de mare interes, a fost dificil să merg pe acest drum al performanței, deoarece a fost și continuă să fie plin de obstacole și greutăți. Cum se spune, începutul e mai greu, după am realizat că foarte tare mi-a plăcut arta fotografică, dat fiind faptul că m-au ajutat prietenii să avansez în acest domeniu. Astfel, la vârsta de 22 de ani am avut primul contact cu aparatul foto.

-Povestește-ne puțin despre când și cum a apărut ideea proiectului tău fotografic: „Dizabilitatea văzută altfel"?

-Această ideee a apărut cu câțiva ani în urmă, stând cu prietenii la o discuție. Recunosc, mi-a fost foarte plăcut să aud de la ei așa o întrebare: „Cum o să te dezvolți profesional tu, în calitate de fotograf?". Astfel, nu am zăbovit mult și am decis să mă apuc în serios de acest proiect fotografic care l-am intitulat: „Dizabilitatea văzută altfel".

 -Cunoaștem faptul că pe parcursul a 7 zile sunt planificate organizarea a câte o ședință foto cu persoane diferite, sigur că. În baza a căror criterii, factori ai făcut selecțiile persoanelor?

-Am selectat aceste persoane după cel mai bun mod existent vreodată: prezența spiritului de luptă, după tipul de dizabilități și modul de activitate, acestea au fost criteriile de bază după care m-am condus. Consider că noi toți avem drepturi egale, nu trebuie să discriminăm pe cineva sau să fim discriminați, astfel selecția nu a fost făcută în baza unor reguli, rigori stricte dar nu și la întâmplare.

-În cadrul acestui proiect, cât de importantă e relația dintre tine ca fotograf și persoanele din fața obiectivului tău?

-Este foarte importantă, deoarece trebuie să avem grijă foarte bine de toate elementele. Atenție maximă, condiții speciale (accesibilitatea, să fie în încăpere dacă ședința foto este pentru persoanele în scaun rulant),etc. Motivația, zâmbetul și libertatea contează mult în ceea ce încerc eu să fac, pentru ca mai apoi să am parte de un succes asigurat și de oameni mulțumiți.  

-Ce ți-ai propus să arăți societății prin intermediul acestui proiect inițiat de către tine?

-Prin acest proiect vreau să arăt că aceste persoane zâmbind, de fapt își trăiesc viața din plin, cu toate că au dificultăți diverse zi de zi. Vreau să sensibilizez societatea, ca mai apoi aceștia să fie mai receptivi și să contribuie la dezvoltarea, motivarea persoanelor cu Grad de dizabilitate. Încerc să demonstrez prin poze documentare, cu ce obstacole se confruntă persoanele cu dizabilități, deplasându-se prin oraș sau încercând să intre într-un edificiu. De fapt, oamenii cu care colaborez sunt frumoși, la fel ca toți, oameni cu capacități, oameni de succes, care își trăiesc viața din plin, oameni talentați și unici în felul lor.  

-În realizarea acestei idei, acestor ședințe foto, susținere din partea cui ai?

- Proiectul este dezvoltat pe cont propriu, cu surse financiare proprii. Dar cu toate acestea, mai sunt ajutat, susținut și de către prietenii mei, cărora le mulțumesc din suflet.

-Personal pentru tine, cu ce impresii/ gânduri rămâi la sfârșit de fiece ședință foto?

-Impresii și emoții foarte pozitive, sunt niște oameni minunați. Fiecare este special în felul său, văd în fiecare un imbold, o scânteie ce este gata de acțiune, zâmbete și acțiuni mari, progrese, succese în viața personală, iar toate acestea pe cont propriu.

-Prin ce te impresionează participantele proiectului tău, prin ce se deosebesc ele față de alte persoane? Îți trezesc sentiment de admirație și te fac să te simți și tu mai important?

-Sunt impresionat zi de zi, de caracterul lor puternic, de voința și curajul de care dau dovadă. Fiecare model, persoană generează admirație și reprezintă pentru mine o nouă sursă de inspirație. Aceste persoane foarte ușor și simplu, aș spune eu, m-au făcut să mă simt fain alături de ele, m-au făcut să văd viața din diferite laturi, fapt pentru care le spun un mare MULȚUMESC.

-Care sunt pașii pe care un fotograf aflat la început de cale trebuie să-i facă pentru a ajunge să fie dorit la evenimente, pentru a-și face un nume? Apropo, cât de des ești tu invitat să realizezi fotografii de la evenimente/ ceremonii/ petreceri?

-Un fotograf la început de cale trebuie să știe exact ce vrea să obțină din această artă fotografică, apoi urmează genul de fotografie (documentar, de gen jurnalistic, de eveniment sau ședințe foto) și desigur că fiecare trebuie să-și găsească stilul său propriu. Apoi vine lucru individual asupra tehnicii de a fotografia ( cadrare, compoziție, unghiuri, lumina, umbre, diverse combinații de lucru și prelucrarea pozelor cu softuri speciale).

Cât de des sunt invitat la ceremonii să realizez poze? Păi răspunsul la această întrebare este vizibil prin diversitatea pozelor pe care le realizez, public adesea pe rețeaua de socializare Facebook. Cel mai mult mă bucur atunci când văd aprecierile oamenilor, mereu am parte de feedback-uri pozitive în raport cu munca pe care o realizez.

-Ceea ce ai ajuns tu să realizezi este un succes care pare să fie foarte apreciat de către cei din jur, atât pe rețelele de socializare și la sigur nu doar. Ce-ți propui mai departe să faci? Cu ce continui? Ce gânduri, planuri de viitor ai?

-Știu că vreau și că pot să contribui la dezvoltarea țării mele. Vreau să continui să ajut, susțin câți mai mulți tineri cu grad de dizabilitate, pentru ca aceștia să se realizeze ca personalitate individuală. Despre planurile mele de viitor sunt nelimitate, iar când va fi ceva nou, la sigur vă anunț!

Pentru cei interesați să afle câte mai multe detalii despre proiectul care se află în desfășurare, inițiat de Vlad Andreev, puteți accesa pagina de Facebook!

Totodată, pentru ai urmări activitatea acestuia, accesați aici!


Reporter: Tatiana Munteanu

Foto: Arhiva personală, Vlad Andreev Photograf!

 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2018 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.