print
„Magia Fulgilor De Nea” în seara Sfântului Vasile, în Portugalia
20.01.2018
1119

Vorbim de când ne știm despre magia sărbătorilor de iarnă... De data aceasta vom vorbi despre magia fulgilor de nea!!!

De ce? Poate că anume pentru faptul că simțim lipsa acestui fenomen frumos al naturii, de care, din păcate, nu se prea bucură copiii moldovenilor din Portugalia, așa cum se bucurau părinții lor pe timpuri! Desigur că anume această perioadă a anului ne amintește cu precădere de anii copilăriei, de emoția așteptării împodobirii bradului, de clipa la care îl așteptam  pe cel mai iubit Moș! Cu siguranță că gândul ne duce către mirosul de brad, către colăceii copți de mama sau bunica, către steaua ce lucea în vârful bradului, care pe vremuri ne părea ceva din poveste, la colindele și urăturile din ograda și pragul casei, dar și la obrăjorii și năsucurile roșii ale copiilor, dar mai cu seamă la fulgii ce ne cădeau alene pe gene...

Toate acestea s-a dorit să se aducă în localitatea Brejos de Azeitão din Portugalia, unde Asociația MIORIŢA a organizat sărbătoarea „MAGIA FULGILOR DE NEA".

Oaspeți de onoare ai sărbătorii au fost Excelenta Sa, Ambasadorul Republicii Moldova în Portugalia, Dumitru Socolan, împreună cu echipa Ambasadei, reprezentantul Înaltului Comisariat pentru Migrație Vasco Malta, reprezentanți ai altor asociații de moldoveni în Portugalia, precum și prieteni portughezi, angolezi, brazilieni...

Ambasadorul a venit cu o surpriză pentru Asociația MIORIŢA - un covor cu chipul lui Ștefan cel Mare și a mulțumit diasporei moldovenești pentru faptul că păstram cultura și identitatea neamului!

Copilașii de la Clubul literar-dramatic „Moștenitorii" al aceleiași asociații, au venit cu un mănunchi de colinzi și cântece despre fulgi și despre anul nou, semnate de către autoarea Ada Zaporojan, căreia îi aduc mulțumiri și îi urează multă inspirație pentru noi piese!

Cei mai maturi au colindat și au urat diaspora moldovenească din Portugalia, dar și pe cei ramași în țară!  Clinchete de zurgălăi au răsunat până la malul Atlanticului, întrucât sala unde a avut loc sărbătoarea nu se afla departe de ocean. 

Copiii au primit în dar colăcei copți de către fosta învățătoare de clasele primare din s. Morenii Vechi, Ungheni, Eudochia Gherasim și cadouri de la Moș Crăciun, care de data aceasta a venit tocmai din Republica Moldova prin intermediul firmei Golates Portugalia-Moldova! 

Punctul culminant al sărbătorii a fost bunul nostru prieten, care a  adus  melodii dragi inimilor noastre și care neobosit, timp de 3 ore, a făcut ca cei prezenți să danseze încontinuu! Mulțumim și plecăciuni interpretului ADY CARP!!!

Iar către sfârșit, s-a aprobat de către toți cei prezenți, motto-ul anului „Să trăim, să iubim și să credem"!

Rodica Gherasim 

Preşedinta Asociaţiei MIORIŢA  

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2019 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.