print
(VIDEO) Suedia continuă să susţină egalitatea de gen în Moldova, în colaborare cu UN Women
20.02.2018
1458

Entitatea Naţiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen şi Abilitarea Femeilor (UN Women) este lideră la nivel global în promovarea egalității de gen şi drepturile femeilor şi fetelor. În Moldova, UN Women are trei domenii prioritare de activitate: promovarea femeilor în politică şi în procesele de luare a deciziilor, abilitarea economică a femeilor, eliminarea violenţei împotriva femeilor şi fetelor.

Guvernul Suediei a fost principalul donator în domeniul egalității de gen și al abilitării femeilor în Republica Moldova și un partener de lungă durată al UN Women, al guvernului, parlamentului, al societății civile și sistemului ONU în Moldova în promovarea egalității de gen.

Prin urmare, ambasadoarea Suediei în Republica Moldova spune că are așteptări mari de la guvern, și anume ceea ce ține de elaborarea și adoptarea strategiei privind eliminarea violenței față de fete și femei.

Republica Moldova a înregistrat progrese importante în domeniul egalității de gen, dar cu toate acestea încă mai e nevoie de eforturi substanțiale în continuare.

Potrivit ambasadoarei, multe alte activități și lucruri pozitive urmează a fi întreprinse, deoarece femeile din Republica Moldova sunt talentate, iar anume din acest motiv ele trebuie să ajungă pe piața muncii și de ce nu, să-și lanseze propriile afaceri.

Prin inițiativele sale, organizația UN Women abilitează femeile de pe întreg teritoriul Republicii Moldova cu scopul de a le oferi posibilități economice mai bune, dar și șanse mai mari de participare în funcții de conducere și politice.  

Având o strânsă colaborare cu partenerii de dezvoltare, UN Women susține eforturile depuse de guvern, parlament și de societatea civilă.

Directoarea regională interimară a UN Women Europa și Asia Centrală, la ceremonia de semnare a noului angajament și-a exprimat aprecierea față de încrederea pe care Guvernul Suediei a oferit-o activității desfășurate de UN Women în Moldova, menționând faptul că pentru următoarele activități, au deja pregătită o agendă foarte ambițioasă.

Valoarea totală a proiectului este de 5,65 de milioane de dolari și va fi implementat până în anul 2020.

Organizația UN Women activează în Republica Moldova din anul 2010, iar până în prezent a implementat mai multe programe pentru susținerea femeilor de pe întreg teritoriul Republici Moldova.

 

Reporter: Tatiana Munteanu

Imagini: Alex Gurduza

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2019 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.