print
Echipa Universității de Stat din Moldova reprezintă ţara la concursul internaţional Vis Moot
28.02.2018
1155

Deja al doilea an consecutiv, echipa Facultății de Drept din cadrul Universității de Stat din Moldova participă la un concurs de arbitraj în domeniul comerțului internațional, denumit Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot (site-ul oficial: https://vismoot.pace.edu/ ). Concursul are loc anual la Viena și strânge în acea perioada minimum 350 de echipe din toate universitățile lumii.

Concursul este bazat pe o speță inventată de juriști și specialiști cunoscuți în domeniul comerțului internațional. Anul acesta speța propusă de organizatori este despre torturi de ciocolată și conformitatea acestora cu standardele securității ecologice, dar și cu cerințele stipulate în contract.

Fiecare echipa participantă vine cu cel puțin doi membri bine pregătiți atât în cunoaștere speței, cât și în perceperea convențiilor internaționale relevante. Pledoariile au loc în fața la trei arbitri pe care participanții trebuie să îi convingă timp de 14 minute spre a lua o decizie în favorea clientului său. Scopul fiecărei echipe este evident de a câștiga competiția, dar succesul de a ajunge în lista celor 64 de universități cu cele mai bune prestații este la fel un obiectiv esențial. Limba de participare este cea engleză , iar pregătirile pentru marele concurs au loc din momentul lansării speței pe site-ul oficial, de regulă cu 5 luni înainte de concurs.

La moment, echipa Universității de Stat din Moldova este compusă din 6 membri: Cătălina Bîrsanu, Mihai Guțu, Marina Bzovîi, Vasile Gavrilița, Vladislav Mocanu și Corneliu Doni. Studenții sunt îndrumați științific, dar și spiritual de către Octavian Cazac și Ana Galus, avocați din cadrul Biroului de avocați Țurcan&Cazac. Întrucât participarea la concurs este contra plată, anume această companie de avocatură finanțează echipa Moldovei.

După participarea la concurs în luna martie a acestui an, echipa va fi în căutarea unor noi coechipieri. Din acest motiv îndemnăm toți studenții Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova de a se implica în astfel de activități, de a ieși din zona lor de confort și de a participa la această competiție ce îți lărgește spectru juridic, dar și cultural. 

 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2019 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.