print
Întreprinderea socială apicolă „Darul Albinelor” a strâns prima recoltă de miere
06.09.2019
1840

Veronica Căpătici, Director Executiv al ACSM, a afirmat că este foarte importantă menținerea albinelor în viață, acestea fiind cruciale pentru menținerea echilibrului ecologic și a biodiversității în natură: „Suntem conștienți de scăderea dramatică a populației de albine la nivel mondial, iar prin activitatea socială a întreprinderii pe care urmează să o lansăm, ne propunem să susținem mișcarea globală în sprijinul conservării albinelor”. Veronica Căpătici a mai menționat că drept un alt scop primordial al Asociației, care va fi realizat grație Întreprinderii sociale apicole, este incluziunea socială și crearea locurilor de muncă pentru persoanele cu nevoi speciale.

Afacerea cu gust de miere se va situa în satul Cimișeni, r. Criuleni, la doar 25 km distanță de Chișinău – acolo unde natura a rezervat o zonă bogată de floră meliferă (producătoare de nectar), floră variată, cu o deosebită valoare apicolă și pe placul albinelor. În cadrul lucrărilor de amenajare a stupinei au fost implicate inclusiv persoane cu nevoie speciale.

Venitul obținut din afacerea cu stupina de albine va fi folosit pentru implementarea obiectivelor Asociației (ACSM). Activitățile Întreprinderii apicole vor veni în sprijinul copiilor cu deficiențe de auz, beneficiari ai Asociației, precum și vor facilita incluziunea socială reală și practică a persoanelor cu necesități speciale iar, în consecință, va contribui la creșterea calității vieții atât în comunitate, cât și la nivel de regiune.

 

Întreprinderea socială Darul Albinelor” își propune să sensibilizeze opinia publică și atragă atenția comunității asupra faptului că albinele polenizează majoritatea fructelor, fructelor cu coajă lemnoasă și legumelor pe care pe care le consumăm și fără aceste insecte, flora, fauna cât și oamenii ca specie vor fi puși pe punctul de a dispărea.

Proiectul este realizat cu sprijinul Business Development Capital, cu suportul financiar al Uniunii Europene și cofinanțat de Suedia, prin intermediul Fundația Est-Europeană / East Europe Foundation - Moldova.

 

Sursa

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.