print
(VOX) Ce părere au studenții despre predarea cursurilor în format on-line?
12.09.2020
673

 Ana Căpiță, studentă la USMF „Nicolae Testemițanu”, Facultatea Medicina  nr.1

 „Anul acesta am început studiile de la 01.09.2020,  în format online. Orele se petrec conform orarului și durează ca și orele offline. Părerea mea despre modul de a efectua orele online nu este una bună, fiind studentă în anul 3, anul în care începem a studia clinica, este imposibil să facem unele manevre și să  studiem unele preparate analizând niște poze. Îmi este greu să  stau ore în șir în fața calculatorului, plus la aceasta atenția nu este axată pe informația pe care profesorul o predă, dar  încercăm cumva să copiem ceea ce ne arată la calculator. În consecință, când  terminăm orele, nu avem doar migrene, dar ne mai alegem cu durere și oboseală oculară. Nu este rentabil pentru nimeni învățământul online, este o metodă care niciodată nu va da succes nimănui pe plan profesional. Sunt împotriva unui asemenea sistem de învățământ, este nemonitorizat și neproductiv.”

Victoria Țurcan, studentă la Universitatea de Stat din Moldova

„Orele la Facultatea de Psihologie, Științe ale Educației,  Sociologie și Asistență Socială,  ca și la  celelalte facultăți, se desfășoară în format online. Personal, nu îmi place, deoarece  am un stil de învățare care necesită un contact vizual cu profesorul, ceea ce la unele ore online nici măcar nu vedem profesorul doar îl auzim și de aceea întâmpin unele dificultăți de învățare, ne mai vorbind de unele probleme tehnice sau de rețea. Însă cu toate acestea ne conformam situației și sper cât mai repede sa ne întoarcem pe băncile facultății!”

Cristian Bolduma, student la Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea Științe Economice

„Destul de activ în regim on-line, sunt pro on-line (mai mult din motive subiective decât obiective), pentru mine, care deja sunt angajat în câmpul muncii, această oportunitate de a studia este un avantaj. Lecțiile se predau virtual, share screen și pe fundal glasul profesorului, un minus este faptul că se folosește doar aplicația Moodle, ceva mai ok ar fi Google Meet, Discord sau același Skype.”

Mihaela Grosu, studentă la Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării

„Orele la noi la facultate, în acestă perioadă, se desfășoară online. Eu sunt de acord cu acest mod de a face lecții, este mult mai convenabil și reușim să facem orele mult mai repede fiindcă ne este prezentat și materialul odată ce vorbesc profesorii. Nu trebuie să ne  deplasăm prin transportul public și ne este mult mai bine de acasa , nu avem probleme cu explicarea temelor, totul ne este clar.”

Alexandru Ghețan, lector universitar la Universitatea de Stat din Moldova

 „Orele se  petrec deocamdată on-line, inclusiv săptămână asta, după care se va reveni treptat la varianta cu studenții la universitate. Practica arată că, totuși, nivelul de concentrare și abilitatea de a înțelege materialul este net superioară în mediul off-line.”

Mardare Cornelia, studentă la Facultatea de Litere, Universitatea de Stat din Moldova

„Regim On-line. E bine, dar aș fi preferat pe viu. Profesorii se descurca, noi de asemenea, doar că am avut uneori probleme tehnice ceea ce a împiedicat procesul de învățare în mod normal.”

 

Fotografii: Arhiva personală                                                                                                                                                                                              Cristina Scoarță, stagiară 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.