print
T(V)E Privește – un nou instrument de încurajare a cetățenilor să fie proactivi
23.10.2020
377

T(V)E Privește este un instrument prin intermediul căruia orice cetățean are posibilitatea de a raporta o neregulă de ordin moral sau deontologic, întâlnită la TV sau radio. Directoarea executivă a CJI, Nadine Gogu susține că platforma va ghida utilizatorii în a deosebi diverse tipuri de conținut media, mai cu seamă cel care este părtinitor, discriminatoriu sau incită la ură. „Sperăm că implicarea directă a publicului în acest proces va responsabiliza atât Consiliul Audiovizualului – care ar trebui să fie garantul intereselor radioascultătorilor și telespectatorilor – cât și instituțiile de presă”, a precizat Nadine Gogu, pentru media-azi.md.

Reclamațiile trimise vor fi analizate de către membrii CJI, care în urma stabilirii ordinului încălcărilor, vor transmite petițiile către Consiliul Audiovizualului. Ulterior, deciziile aprobate de către consiliu vor fi făcute publice.

Pentru comoditate, platforma conține câteva rubrici accesibile precum: Reglementare, Petiții sau Depune o plângere, care sunt disponibile în limbile română și rusă.

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.