print
Organizația non-guvernamentală „Pravozașcitnik” din Federația Rusă
28.04.2017
554

Ludmila Korsun este stabilită în Federația Rusă din anul 2009. Acolo și-a făcut studiile și a obținut licența în avocatură. Situațiile neplăcute în care nimeresc de multe ori cetățenii noștri peste hotare au motivat-o să creeze în anul 2014 organizația non-guvernamentală „Pravozașcitnik” din Federația Rusă. Principalul scop al organizații este să apere drepturile migranților.

Federatia Rusa

În organizație activează peste o sută de oameni. Printre aceștia se numără voluntari, membri permanenți, juriști și avocați care oferă gratis migranților informații despre posibilitățile legale de ședere și de muncă pe teritoriul Federației Ruse. Oferă asistență în elaborarea cereri­lor, reclamațiilor și a altor documente cu valoare juridică, ajută migranții în soluționarea conflictelor de muncă cu angajatorii, reprezintă interesele com­patrioților în instanțele de judecată”, povestește președinta organizației non-guvernamentală „Pravozașcitnik” din Federația Rusă.

Federatia Rusa

„Pravozașcitnik” a deschis reprezen­tanțe în șase regiuni ale Federației Ruse: Lipețk, Voronij, Smolensk, Kastrama, Rezani, Ivanova și o filială la Chișinău.

De asemenea, Centrul „Pravozașcitnik” a elaborat un ghid pentru migranți care este distribuit pe larg în rândul moldovenilor.

Federatia Rusa

La moment, moldovenii au o structură la nivel local „Luceafărul” și la nivel regional „Doina” și se pregătește dosarul pentru a fi recunoscută comunitatea ca și „Autonomie” la nivel Federal.

„Uneori se întâmplă că moldovenii rămân fără acte, fără bani fiind mințiți de escroci. „Pravozașcitnik” a încheiat parteneriat cu o companie de transport din Republica Moldova. Aceasta în fiecare zi transportă absolut gratis câte o persoană care a suferit și nu are bani să revină acasă”, zice președinta organizației non-guvernamentală „Pravozașcitnik” din Federația Rusă.

Federatia Rusa

În scopul consolidării diasporei mol­dovenești se organizează activități educaționale, culturale, manifestații în stil național, au avut loc câteva concerte ale artiștilor din Moldova în scopul promovării imaginii Repu­blicii Moldova peste hotare.

Federatia Rusa

Centrul pentru protecția dreptulilor migranților „Pravozașcitnik” colabo­rează cu centrele informaționale pentru migranți din Federația Rusă, Serviciul federal de Migrație, Minis­terul Afacerilor Interne, Ambasada Republicii Moldova.

Pentru mai multă informație accesați AICI!

Sursă foto: arhivă personală

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2018 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.