print
Femeile din Codreanca au vorbit despre provocările cu care se confruntă la nivel local în cadrul Turului de Ascultare „Vocile Femeilor din Moldova”
19.12.2017
112

Peste 45 de doamne din comuna Codreanca, raionul Strășeni au vorbit despre provocările cu care se confruntă la nivel local în calitate de femei.

Turul de Ascultare „Vocile Femeilor din Moldova” are drept scop identificarea și comunicarea provocărilor cu care se confruntă femeile din Republica Moldova la nivel local, regional și național.

Proiectul se desfășoară în parteneriat cu administrațiile publice locale, ONG-uri locale și aleși locali și este axată pe identificarea și comunicarea provocărilor cu care se confruntă femeile din țară.

Doamnele din Codreanca au dat dovadă de mult entuziasm și dorință de a soluționa problemele stringente cu care se confruntă. Totuși acestea au demonstrat încă odată că femeile din mediul rural au nevoie de discuții continue și că vocea lor contează!

De asemenea, pe parcursul întâlnirii, femeile au reliefat importanța acestui proiect în comunitatea lor, bucurând-se de existența și de implementarea acestuia.

La capitolul probleme, acestea au semnalat provocări precum salarii mici, corupția, lipsa oportunităților pentru tineri, lipsa educației de gen și perpetuarea stereotipurilor, lipsa serviciilor psihologice la nivel local și a serviciilor de sănătate. 

Coordonatoarea Turului de Ascultare, Nighina Azizov a spus că este important să încurajăm femeile ca acestea să-și facă auzită vocea în problemele existente. 

Turul de Ascultare „Vocile Femeilor din Moldova” Vorbiți cu Noi! este o inițiativă organizată cu suportul European Endowment For Democracy și implementată de către Academia de Inovare și Schimbare prin Educație (AISE - Cursuri de Engleza), care are drept scop promovarea drepturilor femeilor. 


Reporter: Tatiana Munteanu

Imagini: Alex Gurduza

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2018 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.