print
(VIDEO) Campania Naţională „Să citim împreună!” a ajuns la ediţia a VII-a
30.01.2018
1536

Campania națională de promovare a lecturii intitulată „Să citim împreună!" se desfășoară pe întreg teritoriul Republicii Moldova și are ca scop atragerea copiilor și adolescenților la lectură, promovarea cărților valoroase ale autorilor autohtoni dar și încurajarea lecturilor în familie.

În acest an, campania a fost lansată în incinta Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă”, în colaborare cu bibliotecile publice din țară dar și cu scriitorii Vasile Romanciuc și Aurelian Silvestru.

Organizatorii propun pentru lectură unul sau mai multe titluri de carte, acestea fiind selectate în conformitate cu următoarele criterii: atractivitate, actualitate, originalitate, valoare educativă și conținut accesibil copiilor și adolescenților.

Pentru anul 2018, au fost propuse cărțile „Lumina glasului lăuntric” scrisă de Vasile Romanciuc și cartea lui Aurelian Silvestru „Îngerii dispar în ploaie”.

Prezentă la evenimentul de lansare a fost și prozatoarea Claudia Partole care a remarcat importanța lecturii pentru copii dar și contribuția scriitorilor autohtoni în promovarea culturii naționale.

Cu opinii despre cărți, recitaluri de poezii, cântece dar și momente artistice au venit elevii de la Liceul de Creativitate și Inventică „Prometeu”, elevii de la Școala de Arte „Valeriu  Poleacov”, dar și cei de la Liceul Teoretic „Orizont” din capitală.

Campania se va desfășura în perioada ianuarie- decembrie 2018 și va implica copii de la 12 ani în sus, precum și adulți pentru lectura cărților „Lumina glasului lăuntric” de Vasile Romanciuc și „Îngerii dispar în ploaie” de Aurelian Silvestru.

Totodată, în perioada octombrie-noiembrie 2018, bibliotecile publice raionale vor organiza activități de totalizare la nivel de raion. Cei mai activi cititori vor fi delegați la Conferința republicană de totalizare, care va avea loc la Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”, în decembrie 2018.

 

Reporter: Tatiana Munteanu

Imagini: Alex Gurduza

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2019 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.