print
(Video) Evenimentul „ŞTIM să descoperim” s-a desfăşurat în cadrul iniţiativei globale „STEM Discovery Week”, care încurajează studiile în domeniile exacte
07.05.2018
19

Evenimentul „ŞTIM să descoperim” a avut ca scop principal încurajarea elevilor de a studia științele exacte, iar prin intermediul atelierelor practice de robotică, matematică distractivă, programare, design și realitatea virtuală, copii au descoperit lumea minunată a STEM (Științe, Tehnologie, Inginerie și Matematică). Mai mult de atât, copii au asistat la un spectacol de știință.

„STEM Discovery Week” s-a desfășurat în acest an, în perioada 23-29 aprilie, cu sloganul „Say Yes to STEM" și a implicat peste 10.000 de şcoli din peste 30 de țări ale lumii, inclusiv Republica Moldova.

Cu sprijinul Proiectului de Competitivitate fin Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei, sunt desfășurate programe educaționale pentru copii și tineret, printre care „ROBOCLUB” și „FIRST LEGO League”, „CoderDojo”, „GirlsGoIT”, etc., care au drept scop familiarizarea copiilor cu deprinderi necesare pentru carierile secolului 21.

O inițiativă promovată de Proiectul de Competitivitate din Moldova este programul educaţional CoderDojo, o activitate destinată tinerilor de la 7 la 17 ani unde aceștia învață gratuit să programeze.

În Chișinău, trei instituții de învățământ au organizat activități interdisciplinare cu utilizarea echipamentelor digitale, printre care Liceul Teoretic „Mircea Eliade” cât și liceele „Socrate” și „Iulia Haşdeu”.

La eveniment au participat atât profesori din domeniul științelor exacte cât și părinți care au venit împreună cu copii lor. Aceștia s-au arătat a fi mulțumiți de faptul că învățarea interactivă a materiilor exacte permite tinerilor să-și dezvolte gândirea logică, creativitatea și spiritul de echipă.

Evenimentul a fost organizat de Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID, Guvernul Suediei și Tekwill Academy Kids în săptămână în care este marcată „STEM Discovery Week”.

 

Reporter: Tatiana Munteanu

Imagini: Alex Gurduza

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2019 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.