print
Discuții productive pe marginea combaterii migrației ilegale și criminalității transfrontaliere la frontiera moldo-română
16.05.2018
448

În cadrul dialogului purtat, părțile au prezentat și evaluat situația statistică privind migrația ilegală și contrabanda pentru anul 2017 și primele 3 luni ale anului curent, cu accent pe sectorul verde al direcțiilor principale de cooperare bilaterală.

De asemenea, au fost menționate cele mai de rezonanță cazuri de contrabandă cu produse din tutun și migrație ilegală care se comit pe sectorul verde al frontierei comune. Părțile au efectuat schimb de date în scopul combaterii acestui fenomen şi au discutat aspectele privind documentarea activităților infracționale.

La subiectul dat, interlocutorii au realizat un schimb de experiență proprie, au menționat situațiile în care asupra cetățenilor moldoveni au fost descoperite documente românești false/falsificate, ascunse în bagaje/autoturisme, inclusiv cum au acționat reprezentanții celor două entități. Urmare, s-a convenit la formarea unor echipe comune de anchetă/investigații în urma schimbului de date și informații, în cazuri concrete.Întâlnirea de astăzi a avut loc în orașul Chișinău, la sediul Poliției de Frontieră și s-a realizat în conformitate cu Planul privind dezvoltarea cooperării instituţiilor de frontieră ale Republicii Moldova și României pentru anul 2018. 

 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2019 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.