print
Lansarea romanului „Cumplite vremi” de Vladimir Beșleagă, la Librăria din Centru
13.10.2017
600

Librăria din Centru a găzduit lansarea volumului „Cumplite vremi" de Vladimir Beșleagă, apărut la Editura Cartier în colecția Cartier popular, coordonată de Gheorghe Erizanu. Evenimentul a avut loc la 12 octombrie.

Romanul „Cumplite vremi" este o frescă istorică, care amintește prin atmosferă  de romanele sadoveniene ale „vârstei întunecate", căci acțiunea cărții este plasată în Moldova de la sfârșitul secolului al XVII-lea.

Autorul speră ca acest roman să aibă cititorii săi, pentru că tot mai multă lume vrea să evadeze din timpurile pe care le trăiește, un timp bulversant și neașezat, de fapt exact cum era acum 300 de ani în urmă.

Acest roman invită cititorul să citească mai lent, ceea ce nu se prea obișnuiește astăzi. Autorul deschide și închide, adeseori, anumite perspective, orientând sau dezorientând critica și cenzura. La lansarea celor 4 volume ale romanului „Cumplite Vremi" i-au fost alături familia, prietenii, dar și oamenii care nu îl cunoșteau personal, dar cunoșteau bine ce scrie autorul. Aceștia au rămas încântați de cele văzute, auzite și s-au grăbit să procure cartea la un preț promoțional.

Alături de autor au participat Maria Șleahtițchi, Aliona Grati și Mircea Ciobanu, care în discursurile lor au îndemnat cititorii să lectureze acest roman, deoarece prin intermediul lui vor avea de descoperit istorii din ultimii 2 ani din viața lui Miron Costin.

Cu Vladimir Beşleagă și ale sale cuvinte s-a încheiat lansarea. Spumos, prezent (din toate punctele de vedere), cu replici bine plasate, a știut să capteze atenția, dar nu s-a pus pe sine în centrul atenției. 

După a urmat asaltul publicului numeros la sesiunea de autografe însoțite de gânduri bune din partea autorului.

Reporter: Tatiana Munteanu

Video: Alexei Gurduza

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2018 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.